De Cock en de moord op afspraak – Baantjer (27 augustus)

Op een voorjaarsochtend wordt het lichaam van Ron Doomerik aangetroffen in zijn appartement aan de Amsterdamse Houtkade. Er steekt een mes in zijn rug. Ron blijkt redacteur te zijn geweest bij de populaire talkshow Hof van Holland waar regelmatig BN’ers aan tafel schuiven. Rechercheur De Cock staat voor een raadsel in een wereld waarin niets is wat het lijkt en waarin iedereen zich anders voordoet dan hij is. Als niet veel later de invloedrijke gossipjournaliste Lizzy Coen dood wordt aangetroffen in een loge van filmtheater Tuschinski zit er voor De Cock niets anders op dan op zoek te gaan naar een moordenaar in de wereld van roddel en achterklap.

Liever dood dan levend – Lee & Andrew Child (7 augustus)

Jack Reacher is niet iemand die snel terugdeinst. Dus wanneer een schimmig gezelschap opduikt, twijfelt Reacher geen moment om ze een lesje te leren. Maar met Reacher als tegenstander ben je liever dood dan levend… Vol meedogenloze actie, aangrijpende mysteries en talloze nieuwe vijanden.

Niet mijn zusje – Lisa Regan (1 augustus)

Detective Josie Quinn heeft niets meer van haar zus gehoord sinds ze het huis uitstormde tijdens een ruzie drie weken geleden. Dus als er menselijke resten worden gevonden bij de afgelegen hut waar ze voor het laatst gezien is, kan Josie alleen maar het ergste vermoeden. Josie verzamelt haar team om zich heen en voelt een golf van opluchting als de onderzoeksgegevens overeenkomen met een ander lijk, namelijk dat van een vermiste alleenstaande moeder uit een naburig stadje. Maar nu is Josie niet het enige familielid dat wanhopig op zoek is naar antwoorden.

Onderzoek lijkt erop te wijzen dat Josies zus contact probeerde te leggen met een gevaarlijke seriemoordenaar die bekendstaat om het maken van sculpturen met de botten van zijn slachtoffers. Kan ze haar zus vinden zonder andere onschuldige levens in gevaar te brengen? En kan Josies team haar instincten vertrouwen in een zaak die zo persoonlijk is?

Valse vrouw – Sharon Bolton (14 augustus)

Olive Anderson eet alleen, deze avond. Wanneer een onbekende bij haar aan tafel komt zitten die tegen de ober zegt dat ze haar vrouw is, brengt dit Olive flink van haar stuk. Maar de onbekende wil praten, en… is dit niet precies waar Olive behoefte aan heeft op deze eenzame winteravond? Haar hart luchten bij iemand die haar niet kent? Ze durft haar vriendinnen de waarheid niet te vertellen: zes maanden na het huwelijk met de man voor wie iedereen haar heeft gewaarschuwd is haar leven een nachtmerrie. Misschien had Olive moeten vragen met wie haar tafelgenoot echt getrouwd was. Misschien had ze kunnen weten dat deze ‘toevallige’ ontmoeting iets te maken had met haar man. Want er blijkt een reeks verdwenen vrouwen te zijn, die iets te maken hebben met Mr Anderson. En wanneer de ochtend aanbreekt is Olive de laatste van die reeks…

Identiek – Bart Oudshoorn (30 augustus)

Wanneer Sarai erachter komt dat haar grootmoeder met een groot onverwerkt trauma kampt als gevolg van een uit haar ouderlijk huis verdwenen schilderij, start ze een zoektocht. Met hulp van de meer dan behulpzame Chris van het NIOD komt ze erachter dat het stuk op een lijst staat met als roofkunst aangemerkte werken. En hoe dichter ze bij het schilderij komt, hoe meer Sarai zich ervan bewust wordt dat het schilderij een groot familiegeheim verbergt. Als ze op het punt staan dat te onthullen wordt de zoektocht vanuit onverwachte hoek gedwarsboomd…

Boekwinkels & Botbreuken – Travis Baldree (21 augustus)

Nadat huurlinge Viv gewond raakt, wordt ze naar het slaperige badplaatsje Murk gestuurd om te herstellen. Ze brengt daar heel wat uren door in de plaatselijke boekhandel met de grofgebekte Fern. Maar het avontuur is nooit ver weg. Een verdachte reiziger in grijs, een gnoom met attitude, een zomerliefde en talloze skeletten zorgen ervoor dat Murk niet zo’n saai badplaatsje is als het op eerste gezicht lijkt. 

Burning crowns – Doyle & Webber (28 augustus)

Sinds Wren de zogenaamde bloedspreuk heeft uitgesproken, lijkt het alsof er een vloek op haar rust. Haar magische krachten zijn onbeheersbaar geworden en ze heeft vreemde dromen die haar bang maken. Er zit niets anders op dan naar de bergen te reizen om de Genezer te raadplegen, in de hoop dat hij kan helpen.

Ook haar zus Rose heeft onrustige nachten. Op een ochtend wordt ze wakker en ziet ze haar ondode voorvader Oonagh naast haar bed staan, die haar beveelt de troon op te geven. Zo niet, dan zal het hele land worden vernietigd.

Al gauw blijkt er maar één manier te zijn om hun koninkrijk te redden, maar daarvoor zullen de zusjes een groot offer moeten brengen…

Leave a Reply

  • (not be published)