Jouw laatste wens

Titel: Jouw laatste wens         
Auteur: Carla Kovach
Serie: Gina Harte #10
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Barbara Lampe
Publicatiedatum: augustus 2024
Aantal bladzijdes: 363
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Carla Kovach was theaterschrijfster en actrice voor ze zich toelegde op het schrijven van thrillers. Inmiddels is ze fulltime schrijfster, en mede-­eigenaar van een film-, fotografie- en video­productiebedrijf. Ze is de bestsellerauteur van politiethrillers en haar werk wordt vaak vergeleken met dat van M.J. Arlidge en Robert Bryndza. Ze woont in Redditch, Engeland.

Achterflap:
Kerstin is klaarwakker. Terwijl de rest van het gezin slaapt, denkt ze na over het verwoestende geheim dat haar man haar zojuist heeft verteld. Kent ze de man met wie ze is getrouwd wel echt? En zijn haar kinderen nog wel veilig in dit kleine stadje?

Ze schrikt op wanneer ze buiten een geluid hoort. Turend in de duisternis valt haar oog op een gedaante achter in de tuin. Ze kijkt hoe de ­gestalte een lucifer opstrijkt. Kerstins adem stokt bij het zien van het gezicht dat lachend naar haar kijkt, alsof het geniet van haar angst.

Een autodeur slaat dicht en de gedaante rent weg tussen de bomen door maar laat iets achter: een herdenkingskaarsje. Het flakkert in de duisternis en Kerstin weet precies wat het betekent. Iemand zit achter haar aan en haar familie is in groot gevaar…

Mijn mening:
In Jouw laatste wens, inmiddels het tiende deel in de Gina Harte serie, draait alles om een vriendenclubje van vriendinnen en hun partners.

Tijdens het lezen lijkt het af en toe of ik terugval in eerdere delen, er is een herhaling van plaatsen waar aanwijzingen te vinden zijn.  Zo ook de betrokkenheid van familieleden is een thema wat steeds terugkeert.

Gina Harte is inmiddels een persoonlijkheid geworden die ik vrij snel zal noemen als er naar een bekend boekpersonage gevraagd wordt. Zij is sterk, betrokken maar zeker ook kwetsbaar en heeft een traumatisch verleden, ik ben haar inmiddels zeer goed gaan leren kennen.

Het fijne van deze serie is dat de boeken snel achter elkaar vertaald worden waardoor je de draad goed vast kunt houden, terwijl ik deze lees is het elfde deel ook alweer vertaald.

Carla Kovach heeft een aangename schrijfstijl, in dit boek gebruikt ze de impact van een maatschappelijk thema wat zeker in real life nog verbetering nodig heeft, ik kan hier vanwege spoilers verder niet over uitweiden.

Er zijn meerdere geheimen die nog steeds onder de radar weten te blijven maar hier zal vast en zeker nog verandering in komen, heel benieuwd hoelang het Kovach lukt om dit voor elkaar te blijven zonder saai en langdradig te worden, vooralsnog is hier wat mij betreft geen sprake van.

Ik heb Jouw laatste wens weer met veel plezier gelezen en zal waarschijnlijk zeer binnenkort de serie weer vervolgen, heerlijk vooruitzicht!

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 5
Spanning: 4
Plot: 4
Psychologie: 3

Jouw laatste wens komt hiermee uit op een mooie 4 sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)