Een goed hart

Titel: Een goed hart  
Auteur: Jackie van Laren
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Boekerij
Publicatiedatum: juli 2024
Aantal bladzijdes: 336
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Jackie van Laren heeft twee grote passies in haar leven: muziek en verhalen. Ze debuteerde met de driedelige Q-serie en daarna volgden het tweeluik Vallen en OpstaanDe meisjesmagneet, Thuis­komen, De Eyckenhof, Een goed hart en de series Eilandliefde en Onder de bomen. Met Petra Vollinga schreef ze Fred & Ginger.

Achterflap:
Na een heftige relatiebreuk reist Floor naar Shetland, waar een vriendin tijdens de zomermaanden fietsvakanties begeleidt. Op de fiets in de woeste natuur hoopt ze over het verraad van haar ex heen te komen, maar haar zelfbeeld laat zich niet zo gemakkelijk repareren, hoe goed ze ook weet te verbergen wat er echt met haar aan de hand is.

Tijdens een storm strandt ze alleen op de afgelegen kampeerplaats van de ontoegankelijke, humeurige Niven, die woont in een kasteelruïne op een klif. In eerste instantie weet Floor niet wat ze van hem moet vinden. Ook hij heeft iets in zijn verleden waar hij liever niet over praat, hoewel ze in de twee weken die volgen toch zo naar elkaar toe groeien dat ze elkaar in vertrouwen nemen. Hun afscheid is ronduit verwarrend, maar de situatie wordt nog ingewikkelder als Floor terug is en ze voor een loodzware keuze komt te staan.

Mijn mening:
Een goed hart beschrijft de zoektocht naar liefde van twee mensen die beiden in het verleden traumatische ervaringen hebben meegemaakt. Het verleden drukt bij beiden zwaar op hun gevoel van eigenwaarde. Vooral hetgeen Floor heeft meegemaakt hakt er bij mij stevig in, toch mis ik tijdens het lezen wel de intensiteit van gevoelens die dit trauma op zouden moeten roepen. Het blijft voor mij ietwat te oppervlakkig.

Het verhaal kabbelt te veel voort, natuurlijk zitten er leuke scenes in maar ik wil voelen en dat lukt niet. De verhaallijn op zich is leuk en origineel, dat geldt zeker ook voor de personages alleen komen ze op het emotionele vlak niet helemaal uit de verf, daar had meer diepgang in mogen zitten. In de vele voorgaande boeken van Van Laren voelde ik een kriebel in mijn buik of een brok in mijn keel en dat had ik bij dit verhaal niet, terwijl de onderwerpen zich er zeker wel voor lenen.

Jackie van Laren heeft een fijne schrijfstijl waarmee ze normaal gesproken de romantiek op een gevoelige manier weet neer te zetten, helaas is dat in dit boek wat mij betreft minder. Er zijn tijdens het lezen een paar momenten geweest waarin ik geneigd was halve bladzijdes over te slaan omdat ik het wat saai en eentonig vond, dat is jammer. Buiten deze punten van kritiek was het wel een verhaal waarin de liefde hoogtij vierde, een verhaal van aantrekken en afstoten en op die punten voldeed dit verhaal zeker wel aan de verwachtingen.

Een goed hart krijgt van mij 3 sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)