Opgesloten

Titel: Opgesloten
Auteur: Gillian King
Genre: young adult
Uitgeverij: Kluitman
Publicatiedatum: juni 2024
Aantal bladzijdes: 114
Recensie: Brenda

Cover
Een donkere cover met een persoon op de trap. Het heeft iets spannends. Wat beeldt de cover uit? Na het lezen vind ik dat de cover perfect bij het boek past. De jongedame heeft nu heel veel betekenis.

Auteur
Gillian King (1978) woont samen met haar man en twee kinderen in Den Haag. Ze heeft pedagogische wetenschappen gestudeerd in Leiden en is eigenaar van Het leerhuis in de Haagse Vruchtenbuurt, een praktijk voor kinderen met leerproblemen, leerstoornissen en faalangst. 

In 2011 verscheen haar debuutroman “Geloof me maar”. Hierna heeft ze meerdere romans geschreven waarvan “ik mis je” en “Ik vergeet je niet” in de prijzen zijn gevallen.

​In juni 2024 debuteert zij met haar jeugdthriller Opgesloten.

Haar romans kenmerken zich door een combinatie van herkenbare emotionele gebeurtenissen, levensechte personages en een diepere, maatschappelijk geëngageerde laag. (bron:gillianking.nl)

Achterflap/samenvatting
Ik dwing mezelf om op mijn fiets te stappen. Mijn intuïtie schreeuwt dat ik dit niet moet doen, maar ik luister niet. Ik moet weten wat er met mijn zus gebeurd is. Dit is mijn enige kans.

Het is vier jaar geleden dat Nora’s tweelingzus spoorloos verdween. Net als elk jaar gaat Nora naar de plek in het bos waar Emma’s fiets werd aangetroffen. Maar dit jaar is ze niet alleen. In de verte staat een man naar haar te kijken en Nora heeft er direct een slecht gevoel bij.

De volgende dag ontvangt ze een briefje. De man weet wat er met haar zus gebeurd is en vraagt Nora om hem te ontmoeten. Maar is het wel verstandig om met hem af te spreken? Wat als haar hetzelfde lot als haar zus te wachten staat?

Mijn mening
Deze novelle begint met een spannende proloog. Waar is Nora en hebben wij nu ook een link met Emma? Je zit direct in het verhaal en mijn nieuwsgierigheid is goed aanwezig.

Gillian King schrijft zo ontzettend beeldend dat je alles wat Nora meemaakt ook letterlijk voor je ziet en zelfs ook voelt. De spanning en de angst zijn ook zo voelbaar onder de personages. De spanning vond ik vanaf de eerste bladzijde tot aan het dichtslaan van het boek aanwezig.

De hoofdstukken zijn kort, waardoor je snel het boek oppakt om nog even door te lezen.

Het boek is dan ook zo uitgelezen.

Ik lees niet vaak young adults, maar Gillian King heeft met Opgesloten een zeer goed verhaal weten neer te zetten. Een verhaal wat na het lezen nog even blijft hangen en je voorlopig nog niet loslaat.

Spanning: 4,5
Plot: 4
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Opgesloten krijgt van mij 4 prachtige sterren.

Brenda

Recensie-exemplaar ontvangen van uitgeverij Kluitman, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)