48 uur

Titel: 48 uur
Auteur: Marcel van Driel
Serie: Vervolg op 24 uur
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Kluitman
Publicatiedatum: augustus 2024
Aantal bladzijdes: 160
Recensie: Amanda

Auteur
Marcel van Driel (Arnhem, 1967) verzon als kind al vreemde verhalen, en zijn ouders vroegen zich soms af of hij van een andere planeet kwam. Sinds 2002 is hij schrijver, en hij heeft nu al meer dan veertig boeken op zijn naam.

Achterflap
Claire is nog maar nauwelijks hersteld van een brute, 24 uur durende klopjacht als ze in een nieuwe nachtmerrie belandt. Samen met iedereen die haar tijdens de achtervolging heeft geholpen, wordt ze ontvoerd naar een afgelegen landgoed in Frankrijk. Daar wordt het gezelschap 48 uur lang als wilde dieren opgejaagd in de bossen. In een race tegen de klok moet Claire vechten voor haar leven en dat van haar vrienden. Maar hoever is ze bereid te gaan? En wat zal ze moeten opofferen om te overleven?

Mijn mening

De jacht is alles.

Na 24 uur gelezen te hebben, was ik blij verrast dat hier een vervolg op zou komen. Dat was namelijk al een razend spannend verhaal. Dat moet met 48 uur dan toch minstens net zo spannend zijn?! Het verhaal start met Claire die een enge droom heeft, hierdoor heb je gelijk een klein beetje een idee wat ze heeft meegemaakt. Daarna schakelen we naar Xavi, hij kent Claire van haar hachelijke 24 uur avontuur, hij is weg van haar en zou alles voor haar doen. Dus als hij een voicemail van haar heeft waarin ze om hulp vraagt, springt hij direct in het diepe. Maar of dat nou een goed idee is?

48 uur is een bizarre, spannende, gruwelijke achtbaan van actie en emoties. Maar ook met het maken van de juiste (en moeilijke) keuzes, verdriet, rouw en verlies. Een verhaal vol spanning en wraak, maar ook met vriendschap en een vleugje liefde. Een rollercoaster waar je in stapt en pas op het eindpunt weer kunt uitstappen, bezweet en buiten adem.

Spanning: 4,5
Plot: 4,5
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 4

Hiermee kom ik afgerond uit op een hele mooie 4,5 ster!

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Kluitman, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)