It all comes back to you

Titel: It all comes back to you           
Auteur: Melissa Wiesner                     
Genre: Roman / Feelgood
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Titia Ram
Publicatiedatum: juli 2024
Aantal bladzijdes: 318
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Melissa Wiesner is een creatieve nachtbraker. In 2016 schreef ze ’s nachts, als haar familie lag te slapen, haar eerste romans. In 2019 won Melissa de RWA Golden Heart in de categorie Mainstream Fiction. Samen met aar echtgenoot en twee kinderen verdeelt Melissa haar tijd tussen de grote stad Pittsburgh en het landelijk West Virginia

Achterflap:
Anna heeft twee banen om haar studie te bekostigen en praat nooit, maar dan ook nooit over haar familie. Het is makkelijker om iedereen op afstand te houden en zich te focussen op het talentprogramma voor jongeren aan de universiteit, zodat ze haar oude leven achter zich kan laten. Totdat haar afstudeerproject haar samenbrengt met Gabe…

Gabe is de beste van zijn jaar, lid van een chique studentenvereniging en heeft een grote, warme familie die in elk opzicht perfect lijkt. Hij heeft én is alles wat Anna niet is. Als ze samen moeten werken blijkt hun chemie onmiskenbaar en zorgt hij voor haar zoals nog nooit iemand heeft gedaan. Maar Anna doet er alles aan om te voorkomen dat Gabe haar diepste geheim over haar familie ontdekt. Wanneer Gabe dicht bij de waarheid dreigt te komen vlucht Anna, en zweert ze dat ze hem nooit meer zo dichtbij laat komen.

Jaren later brengt een tragedie Anna terug naar het dorp waar ze opgroeide – de plek waar ze jaren geleden vandaan vluchtte. In de armen van Gabe en bij zijn familie voelt Anna zich eindelijk thuis. Maar zullen hun werelden instorten als de waarheid na al die jaren boven tafel komt? Gabe is de enige die Anna vertrouwt, maar wat als hij ook geheimen heeft?

Mijn mening:
It all comes back to you is het eerste boek van Melissa Wiesner dat in het Nederlands vertaald is. Even dacht ik dat het hier vanwege de titel om een Engels boek ging maar wat ben ik blij dat ik even verder gekeken heb zeg. Het verhaal heeft mij diep en diep geraakt. Het is een roman/feelgood waarbij ik van de eerste tot de laatste bladzijde heb genoten. Melissa Wiesner heeft het verhaal opgedeeld in drie delen waardoor je Anna en Gabe goed leert kennen en nooit meer zult vergeten.

Met de start van een korte proloog spring je vervolgens terug in de tijd en maak je kennis met de verschillen in achtergrond van Gabe en Anna, dit zorgt voor veel hobbels in hun verdere leven. Gabe komt uit een geweldig gezin, je voelt de warmte, geborgenheid en liefde die binnen het gezin aanwezig is, het gevoel van veiligheid is in dit boek een rode draad. Je kunt niet anders dan van de familie Weatherall inclusief Anna in je hart sluiten.

Wiesner brengt middels haar schrijfstijl emoties over die je gedurende het hele verhaal blijft voelen. Het gaat om vriendschap, geborgenheid, verlangen en onvoorwaardelijke liefde, het verhaal heeft voor mij een hoog zwijmelgehalte. Zwijmelgehalte klinkt misschien voor sommige lezers zoetsappig maar daar doel ik zeker niet op, er vinden meerdere heftige gebeurtenissen en veranderingen plaats waardoor je ervaart wat dit met gevoelens en eerder meegemaakte trauma’s van mensen doet.

Op de cover zit een sticker dat het boek voor de liefhebbers van Colleen Hoover is, van deze auteur heb ik nog nooit iets gelezen maar daar moet ik misschien toch verandering in gaan brengen.

It all comes back to you krijgt van mij dik verdiend 5 sterren

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)