Dwaalspoor – Robert Bryndza (21 oktober)

Toen Janey Macklin in 1988 verdween in een louche buurt van Londen werd na een vluchtig onderzoek haar zaak gesloten. Er was immers geen lichaam en er waren geen getuigen. Nu, dertig jaar later, is privédetective Kate Marshall door een true crime-podcast benaderd met de intrigerende vraag: wat als Janey vermoord was door Peter Conway, de beruchte Nine Elms-kannibaal? Het kan de lucratiefste klus uit Kates carrière worden, maar tegen welke prijs? Ze moet er een gruwelijk en ingewikkeld verleden voor opdiepen dat ze liever zou vergeten.

Terwijl Kate en haar partner Tristan King’s Cross afspeuren, stuurt iedere aanwijzing hen een andere richting op. De laatste persoon die Janey levend heeft gezien is al berecht, veroordeeld en vrijgesproken van de moord. Bovendien verkeert Peter Conway in slechte gezondheid.

Lukt het Tristan en Kate zich door clandestiene telefoontjes, tientallen jaren oude geheimen en verouderd DNA-bewijs heen te worstelen om de verdwijning van Janey op te lossen? Of blijft ze een van de talloze vermiste personen in Londen, voor altijd verloren in de tijd?

Koning van Os – Jo Nesbo (15 oktober)

In veel opzichten zijn de broers Carl en Roy Opgard best succesvol. Zoveel succes als mogelijk is in een klein dorp als Os. Carl is de manager van het geweldige kuurhotel in het dorp, terwijl Roy het benzinestation runt en plannen heeft voor een pretpark met een achtbaan. De bouw van een nieuwe snelweg net buiten het dorp kan roet in het eten gooien. Gelukkig hebben de broers enige ervaring met dit soort dingen, al kunnen hun methodes niet altijd het daglicht verdragen.
Tegelijkertijd laat de politie de broers niet met rust. Ze willen eens en voor altijd bewijzen dat Carl en Roy verantwoordelijk zijn voor een aantal moorden uit het verleden.

Het blauwe uur – Paula Hawkins (15 oktober)

In Tate Modern in Londen is een kunstwerk van Vanessa Chapman te zien, een beroemde – sommigen zouden zeggen beruchte – kunstenares. Vlak na de opening van de tentoonstelling ontvangt het museum een verontrustend bericht: een zeer vooraanstaand forensisch antropoloog claimt dat in het kunstwerk gebruik is gemaakt van een menselijk bot. En dat terwijl de notoir ontrouwe echtgenoot van de kunstenares twintig jaar geleden op mysterieuze wijze is verdwenen…

Conservator James Becker reist af naar de Schotse kust om de waarheid boven water te krijgen. Vanessa’s nalatenschap wordt beheerd op Eris, een geïsoleerd eiland dat alleen met eb bereikbaar is. Ga je erheen, dan kom je er de komende zes uur niet meer weg. Ligt de waarheid op het eiland begraven?

Zondeval – Engman & Selaker (2 oktober)

In een Zweden dat diep geschokt is door de ramp in Estland, wordt politieman Tomas Wolf zwaar getroffen door zijn eigen trauma’s. Op oudjaarsjaarsavond 1995 wordt hij opgeroepen voor een moord in een bordeel. Tegelijkertijd worstelt avondjournalist Vera Berg met haar rommelige privéleven en met het betreden van de gemeenschap op haar nieuwe werkplek Aftonbladet, de grootste avondkrant van Zweden. Dan vindt er opnieuw een beestachtige moord plaat, dit keer in een pornoclub, en kruisen de wegen van Tomas en Vera elkaar. Ze worden opnieuw gedwongen samen te werken, ondanks hun meningsverschillen. Ze zien een vaag verband tussen de moorden – maar hoe zit het nu écht? En wie wordt het volgende slachtoffer?

In jouw schaduw – Corine Hartman (1 oktober)

Het leven van de achtendertigjarige Lynn leven loopt op rolletjes, tot haar ex-man opduikt en haar bedreigt. Hij hoort bij een verleden dat ze geheim wil houden, zelfs nadat ze op een avond wordt mishandeld en in het ziekenhuis belandt. Aan rechercheur Nicky, die een geheim uit haar verleden juist wil ontrafelen, de taak om Lynn te overtuigen dat ze aangifte moet doen, uit zijn schaduw moet stappen. Maar Lynn wil haar gezin beschermen. Net als de twee elkaar lijken te vinden en er zelfs een vriendschap ontstaat, neemt het lot een andere wending.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 540.jpg

Vermissingen en schandalen – Laura Wood (22 oktober)

De achttienjarige Isobel ‘Izzy’ Stanhope heeft geheimen. Zo is ze smoorverliefd op een jonge hertog die niet eens weet dat ze bestaat. Ook is haar familie berooid achtergebleven nadat Izzy’s vader overleed, maar niemand uit de hogere elite mag dat weten. En dan is er nog haar baan bij de Aviary (Volière), een onderzoeksbureau volledig gerund door vrouwen en gespecialiseerd in het opgraven van schandalen en louche zaken van machtige mannen.
Wanneer Izzy betrokken raakt bij een zaak die gaslighting, chantage en vermiste juwelen omvat, én de hertog die haar hart gestolen heeft, doet ze er alles aan om met haar vrienden het web van geheimen en leugens te ontrafelen. Kan ze de waarheid onthullen en de onschuldigen beschermen? En gaat ze de hertog óóit vertellen wat ze voor hem voelt?

Het Vicarius genootschap – Era Richmen (10 oktober)

Meer dood dan levend wordt geheim agent Jim Matteos opgepikt uit zee door een voorbijkomende zeilster. Na zijn redding gaat hij aan het werk als veiligheidsadviseur van Julia Davenport, de kersverse president van Amerika, en komt hij op het spoor van een mysterieus genootschap. Jim probeert door te dringen tot de organisatie die zichzelf als plaatsvervanger van de goddelijke macht ziet, maar zijn zoektocht lijkt niets op te leveren doordat het Vicarius Genootschap nauwelijks naar buiten treedt. Wanneer Jim onverwachts oog in oog komt te staan met de leider van het genootschap, staat alles wat hij zich herinnert van zijn verleden op zijn kop. Slaagt Jim er desondanks in het genootschap een halt toe te roepen? En was zijn redding uit zee wel zo toevallig?

Kerst in Mistletoe Cove – Holly Martin (23 oktober)

Eden Lancaster heeft altijd geloofd dat dromen uitkomen als je maar hard genoeg wenst. Maar Edens grootste wens is gelinkt aan haar grootste geheim: ze is al haar hele leven hopeloos verliefd op Dougie Harrison, haar aantrekkelijke en charmante jeugdvriend. Wanneer Dougie zijn succesvolle leven in New York achterlaat om terug te keren naar Hope Island, kan Eden haar gevoelens niet langer negeren. Komt haar romantische droom dan eindelijk uit? Deze kerst zou zomaar alles kunnen veranderen… 

Het laatste lijstje van Mabel Beaumont – Laura Pearson (7 oktober)

Mabel Beaumonts man Arthur hield van lijstjes en briefjes. Hij liet ze overal voor haar achter. Maar nu is hij er niet meer. Hij stierf: kalm, voorzichtig, zonder ophef. Maar hij heeft haar toch nog een briefje achtergelaten: ‘Vind D’.

Mabel weet precies wat het betekent. Ze moet haar vroegere beste vriendin Dot opsporen, die ze niet meer heeft gezien sinds die noodlottige dag meer dan zestig jaar geleden.

Het lijkt onmogelijk. Ze weet niet eens of Dot nog leeft. Bovendien lijkt iedereen met wie Mabel praat eerst hulp nodig te hebben, met vermiste echtgenoten, dochters, ouders. Mabel maakt een lijstje en merkt dat deze alleen maar langer wordt. Maar haar lijstje draait niet alleen om het vinden van haar oude vriendin. En als ze de geheimen van haar verleden kan toegeven, kan ze misschien zelfs weer het geluk vinden…

Leave a Reply

  • (not be published)