De laatste steen – Arlidge & Broadribb (15 oktober)

Als de White Cross Academy wordt gesloopt, komen er veel ­oud-leerlingen en -leraren kijken. De sloop legt meer bloot dan ze lief is: als de kelder wordt onthuld, is de menigte getuige van de schokkende vondst van een menselijke schedel. Detective Jennie Whitmore, voormalig leerling van de academie, krijgt de zaak toegewezen. Dit wordt haar eerste grote moordonderzoek en er is geen ruimte voor fouten.

Het stoffelijk overschot wordt geïdentificeerd als Hannah Jennings, een populaire leerling die het moeilijk had op school en vermist raakte tijdens haar zesde jaar. Centraal in het onderzoek naar Hannahs dood staan haar vijf beste vrienden van vroeger, die de kelder gebruikten als uitvalsbasis voor hun fotografieclub. Jennie kende veel van de verdachten persoonlijk en ze is ervan overtuigd dat een van deze vijf weet wat er met de eigenzinnige Hannah is gebeurd. Terwijl Jennie diep begraven geheimen en leugens ontdekt, zitten de vijf verdachten allesbehalve op deze macabere reünie te wachten. En een van hen zou liever een moord begaan, dan te boeten voor de zonden van hun tienerjaren.

In diepe wateren – Karen Rose (1 oktober)

Het leven van officier van justitie Kaj Cardozo staat op zijn kop als twee gemaskerde mannen zijn zoon Elijah proberen te ontvoeren. Gezien de spraakmakende zaak waar Kaj aan werkt, is hij niet van plan nog meer risico’s te nemen en huurt Val Sorensen in als lijfwacht voor zijn zoon. Terwijl Kaj en Val samenwerken om een tweede ontvoeringspoging te voorkomen, ontdekken ze een spoor van geweld en bedrog dat terugleidt naar de broers Aaron en Corey Gates. Zij staan op het punt alles wat Kaj dierbaar is te bedreigen….

Countdown – Ken Follett (4 oktober)

Januari 1958, een donkere periode in de Koude Oorlog. De ruimtevaart staat nog in de kinderschoenen, maar op Cape Canaveral is de countdown begonnen voor de Explorer-raket, waarmee de VS de slag om de heerschappij van de ruimte hoopt te kunnen winnen van de Sovjet-Unie, die al beschikt over de Spoetnik. Vier vrienden van Harvard bevinden zich in het centrum van deze machtsstrijd. Ze beseffen allen dat het falen van de lancering van de Explorer rampzalige gevolgen voor de VS zal hebben.

Een man ontwaakt op de vloer in de toiletten van het station van Washington D.C. Hij heeft geen benul hoe hij daar verzeild is geraakt, hij herinnert zich niet waar hij woont en weet zelfs niet meer hoe hij heet.

De man blijkt Luke Lucas te zijn, een van de vier uit Harvard. Als hij achter de oorzaak van zijn geheugenverlies komt en zijn leven weer oppakt, gaat hij op zoek naar zijn vrienden. Luke komt tot de schokkende ontdekking dat zijn lot verbonden is aan de raket die op het lanceerplatform gereedstaat. Hij beschikte over kennis die uit zijn geheugen gebannen moest worden. Zo begint Lukes zoektocht naar zijn eigen ­dodelijke geheim, terwijl het aftellen voor de Explorer is begonnen.

Blauw afscheid – Daisy Elings (4 oktober)

Een bizar incident, een onverklaarbare notitie en een mysterieuze verdwijning. Vijf KLM-collega’s genieten van een fantastische safari in Pilanesberg Nationaal Park, totdat Madelon onvindbaar is. Alles wijst op een vrijwillig vertrek, maar bij Sara slaat de twijfel toe. Ze kent haar vriendin toch? Vastberaden haar te vinden, start ze haar eigen onderzoek dat chaotisch en moeizaam verloopt. Wie kan ze nog vertrouwen? Geheimen stapelen zich op, waarbij Sara zichzelf uiteindelijk keihard tegenkomt.

Verdwenen – Willow Rose (29 oktober)

Rechercheur Billie Ann Wilde is na een slepende ziekte eindelijk weer aan het werk. Ze wordt op een zaak gezet van een vrouw die haar dochtertje als vermist heeft opgegeven. Maar wanneer ze onderzoek doet in het huis van de vrouw, is daar geen speelgoed, geen kinderkleding of iets anders te vinden dat erop wijst dat er een kind zou wonen. Het is één van de meest gecompliceerde zaken uit de carrière van Billie. Het voert haar van de geïsoleerde moerasgebieden van Florida tot aan de stranden aan de kust.

Chantage – Christian de Coninck (2 oktober)

Hoofdcommissaris Goris van de Brusselse politie raakt verwikkeld in een chantagezaak die draait rond de topvrouw van een groot AI-bedrijf. De zaak voert hem helemaal naar Californië.

Stijn Goris wordt in contact gebracht met Danny McMillan, de eigenares en CEO van een techgigant die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van AI-systemen. De vrouw wordt gechanteerd, want ze draagt een diep geheim met zich mee. Als het geheim openbaar wordt, zou dat het faillissement van het bedrijf betekenen. Goris begeleidt haar en zet een val op voor de afperser.

Het onderzoek leidt Goris en Pauwels naar Los Angeles. Hun speurwerk in Californië werpt meer en meer de verdenking op McMillan zelf, tot zij in haar kantoor ernstig ten val komt en in een coma belandt. Goris heeft veel vragen, maar zoekt onverdroten verder.

Dodentunnels – Elly Griffiths (22 oktober)

Er zijn gekookte menselijke botten gevonden in het web van ondergrondse krijtmijntunnels van Norwich. Wanneer dr. Ruth Galloway ontdekt dat ze onlangs zijn begraven, heeft inspecteur Nelson dus te maken met een moordonderzoek. Wanneer er een vrouw vermist raakt moeten Ruth en Nelson de duistere geheimen van de tunnels ontrafelen, voordat er meer slachtoffers gemaakt worden. Want zouden de geruchten over kannibalisme en rituele doden waar kunnen zijn…?

Kerst in de Holiday Cottage – Sarah Morgan (8 oktober)

Workaholic Imogen verzint al jaren een heel privéleven bij elkaar. Zo vertelt ze haar collega’s dat ze de feestdagen met haar familie zal doorbrengen, terwijl ze in werkelijkheid gewoon in haar eentje op de bank hangt. Als ze een fout maakt op haar werk en ze door de mand dreigt te vallen, wordt ze gedwongen een maand vrij te nemen.

Dorothy, haar favoriete klant, biedt aan dat ze een maand in haar cottage in de schilderachtige Cotswolds mag verblijven. Het blijkt al snel dé plek om de kerstdagen te spenderen: alles is er perfect, van de grote, knusse open haard tot aan haar charmante buurman. Tot ze erachter komt dat Dorothy ook een geheim blijkt te hebben…

Een koninklijke kerst – Jenny Holiday (1 oktober)

Matteo Benz heeft zijn hele leven de Eldoviaanse kroon gediend. Zijn werk is zijn leven en dat leven, nou ja… dat stelt niet veel voor. Wanneer hij de opdracht krijgt de nieuwe managementconsultant Cara Delaney te verwelkomen, wordt zijn leven op zijn kop gezet. Cara’s moderne manieren irriteren hem mateloos en zij ergert zich op haar beurt blauw aan Matteo’s toewijding aan oude tradities.

Terwijl ze tijdens de magische kersttijd samenwerken om Eldovia zijn oude glorie terug te geven, ontdekken de twee dat ze toch meer gemeen hebben dan vooraf gedacht. Maar een man die zijn leven heeft gewijd aan traditie verandert niet zo makkelijk en het einde van Cara’s verblijf komt snel in zicht. Zullen ze dichter bij elkaar weten te komen voor Cara op kerstavond terugvliegt, of zal hun liefde het zoveelste offer aan de kroon zijn?

Leave a Reply

  • (not be published)