Marbella – Linda van Rijn (15 oktober)

Suze Peters heeft het leven waar menigeen van droomt: een ogenschijnlijk perfect bestaan als influencer, jaloersmakende plaatjes van hippe feestjes, maar net zo goed meditaties op het strand of knuffelen met haar hond. Haar vele honderdduizenden volgers vinden het allemaal even mooi. Met haar vriend Maarten, een bekende dj, woont ze sinds een halfjaar in Marbella, waar ze in een gigantische penthouse prachtig uitzicht op zee hebben.
Wanneer Suze en Maarten naar een party gaan van een bekende vastgoedmakelaar, kijken ze hun ogen uit: de villa is echt adembenemend groot en mooi. Omdat Suze nogal nieuwsgierig van aard is, gaat ze op verkenning uit: ze spiekt her en der achter wat deuren, trekt een kastje open. Bij een volgende deur die ze opendoet, krijgt ze de schrik van haar leven…

In de val – Lee & Andrew Child (29 oktober)

Reacher wordt vastgebonden wakker in een bed. Hij is gewond aan zijn rechterarm, zijn eigendommen zijn weg, en hij weet niet hoe hij hier terecht is gekomen. Hij kan zich alleen herinneren dat hij een lift kreeg en van de weg werd afgereden. De bestuurder overleefde het ongeluk niet.

Zijn ontvoerders denken dat Reacher de handlanger van de chauffeur is en ze zijn van plan om hem aan het praten te krijgen. Dit plan zal ze duur komen te staan…

Wachtstand – Michael Connelly (25 oktober)

Als Renée Ballards politiebadge wordt gestolen en ze met behulp van Harry Bosch achter de dieven aangaat, blijken ze iets veel groters op het spoor te zijn.

Intussen arresteert de politie een man die afgaande op zijn DNA de zoon lijkt te zijn van een beruchte serieverkrachter en -moordenaar die de stad twintig jaar geleden in zijn angstaanjagende greep hield.

Wanneer Harry Bosch’ dochter Maddie zich bij haar team voegt, komt Renée er al snel achter dat Maddie niet alleen praktijkervaring als rechercheur op wil doen, maar dat ze er ook veel voor overheeft om toegang te krijgen tot het archief met onopgeloste zaken. Waar komt deze interesse vandaan?

De moord op Willemina Jansen – Marijke Verhoeven (1 oktober)

In april 1917 doen twee arbeiders in een donker bos in Paterswolde een lugubere ontdekking: in een ondiep graf vinden ze het halfvergane lichaam van een vrouw. Het blijkt te gaan om de vermiste Willemina Jansen uit Groningen.

September 1927: de Haarlemse Ella van Borssum Waalkes verblijft enkele weken in het Familiehotel in Paterswolde. Wanneer ze hoort over de onopgeloste moord in het Kluivingsbos gaat ze op onderzoek uit. Maar iemand vindt dat Ella te veel vragen stelt en gaat wel heel ver om haar de mond te snoeren.

Een veilige plek – Unni Lindell (8 oktober)

Diep in het bos staat een boerderij. Het is een mooie, rustige plek, waar slachtoffers van huiselijk geweld tijdelijk een veilig onderkomen kunnen krijgen. Tenminste, dat is de bedoeling. Maar hangen er bewakingscamera’s om de vrouwen te beschermen, of om ze in de gaten te houden? En waarom zijn sommige ruimtes verboden terrein?

Politieagent Lydia ‘Sneeuw’ Winther van bureau Centrum in Oslo werkt aan een vermissingszaak als ze een telefoontje krijgt van Marian Dahle, chef Moordzaken. Vanwege de zomervakantie is de afdeling onderbezet en Sneeuw wordt gevraagd om bij te springen. Er is net een nieuwe zaak binnengekomen: een vrouw die vanwege huiselijk geweld in een safehouse zat is vermoord. Tijdens het onderzoek ontdekt Sneeuw dat de spiraal van geweld rondom mishandelde vrouwen in Oslo veel verder gaat dan ze had kunnen vermoeden, en dat niet alleen mannen in staat zijn tot gruwelijke daden…

Prima Facie – Suzie Miller (2 oktober)

Tessa is een briljante strafrechtadvocaat, gespecialiseerd in zedendelicten. Pleiten is voor haar een sport. Dankzij haar gevatte kruisverhoren weet ze steeds haar juridische gelijk te halen in de rechtbank en helpt ze verdachten van zedenfeiten uit de cel te houden door net genoeg twijfel te zaaien. Tot ze zelf slachtoffer wordt…

De rechtspraak waarin ze zo hard geloofde, laat Tessa in de steek, want de wet is niet geschreven voor slachtoffers en in deze zaak staat ze aan de andere kant van de getuigenbank.

Dichter des doods – Kick Ditzel (7 oktober)

Het lijk van een man wordt in gruwelijke staat aangetroffen in zijn badkuip. Een gedicht op de plaats delict maakt de zaak nog mysterieuzer. Het enige spoor dat de recherche in handen heeft, loopt al snel dood. Meteen is duidelijk dat dit geen doorsnee moord betreft. Wat drijft iemand tot dit lugubere ritueel? Door een nijpend tekort aan rechercheurs is de jonge Sophie Willems van Zuid-Limburg overgeplaatst naar Enschede. Als kort daarop een tweede slachtoffer wordt gevonden, rijst het vermoeden dat Twente wordt geteisterd door een seriemoordenaar. Zonder concrete aanwijzingen neemt Sophie het voortouw om dit duistere raadsel op te lossen. Terwijl de dader een sinister plan volgt, strijdt Sophie tegen de klok om een nog groter drama te voorkomen.

Het verlovingsdilemma – Elena Armas (16 oktober)

Josie is wel een beetje klaar met de liefde na vier mislukte verlovingen. Wanneer haar vader zijn pensionering aan wil kondigen met een artikel over de familie, realiseert Josie zich dat haar liefdesverleden een ingewikkelde PR-kwestie is. Gelukkig kan Matthew, de beste vriend van haar zus, haar uit de brand helpen. Wat begint als een misverstand, leidt tot een afspraak waarbij de twee zich voordoen als gelukkige verloofden. Maar is hun relatie wel zo tijdelijk als ze denken?

Leave a Reply

  • (not be published)