Loepzuiver – Karin Slaughter (1 oktober)

In Kwijt hoort Will Trent op de toiletten van Atlanta International Airport een kinderstem fluisteren: ‘Ik wil naar huis.’ Maar hij kan het kind nergens vinden… In Onmisbare vrouwen was ze veertien toen ze haar moeder zag sterven. Haar vader besluit dat zij nu de vrouw des huizes moet zijn, maar ze heeft een verrassing voor hem… In Onbegrepen gaat Martin, een stille man die in zijn vrije tijd veel thrillers leest, op onderzoek uit nadat zijn collega wordt vermoord… In De zegen van het gebroken zijn houdt Mary Lou Dixon toezicht op de reparatie van het kruis in haar kerk, als er iets vreselijks gebeurt…In Ongezien heeft June Conner voor ze sterft nog één dag om de confrontatie aan te gaan met haar verleden… En in Blond haar, blauwe ogen is Julia, eerstejaars journalistiek, vastbesloten erachter te komen wat er is gebeurd met twee verdwenen studentes…

Het laatste meisje – Carla Kovach (15 oktober)

De vijfjarige Cally wacht met smart tot ze het geluid van de voordeur en de vertrouwde stem van haar moeder hoort. Maar wanneer de deur eindelijk wordt geopend, is het niet haar moeder die binnenkomt. Er staan twee rechercheurs op de stoep en ze hebben slecht nieuws. Haar moeder wordt vermist.

Docent Annabel Braddock is voor het laatst gezien in de plaatselijke pub met haar beste vriendin Jennifer. Maar niemand kan haar ondervragen, aangezien ze kort na Annabels verdwijning is aangereden en in coma ligt.

Langzaam wordt duidelijk dat er meerdere mensen zijn die een reden hebben om Annabel iets aan te doen. Met een onbetrouwbare echtgenoot, een collega die haar lastig zou hebben gevallen en een leerling die iets te goed op de hoogte is van haar komen en gaan zou ze zelfs in levensgevaar kunnen zijn. Als de uren dagen worden, wordt de situatie steeds hachelijker – zal Cally haar moeder ooit weer terugzien? Of wordt zij het volgende slachtoffer?

Getuige nr. 8 – Steve Cavanagh (15 oktober)

Ruby Johnson is een oppas en dienstmeisje voor rijke families rond West 74th Street in Manhattan. Ze kent al hun routines, én hun geheimen. Op een avond, op weg naar huis, is Ruby getuige van een moord. Ze kent het slachtoffer. Ze kent de moordenaar.

Maar als ze anoniem belt met de politie om dit door geven, vertelt ze niet de waarheid.
Want er is iets mis met Ruby Johnson.

Eddie Flynn moet de man verdedigen die beschuldigd wordt van deze verschrikkelijke misdaad. Nu Ruby’s dodelijke spel begint, is één ding zeker: het zal niet de laatste moord zijn waarbij deze getuige betrokken is…

Een donkere, stormachtige nacht – Kate Atkinson (3 oktober)

Detective Jackson Brodie, ingehuurd om een gestolen portret op te sporen, wordt voor deze zaak herenigd met oudprotegé Reggie Chase. Het spoor leidt naar een vervallen landhuis dat tevens het decor vormt voor geheel verzorgde Moordspelweekenden. In een stevige sneeuwstorm arriveren de twee speurneuzen bij het landhuis, samen met een dominee, een ex-legerofficier, de moordspelacteurs en het publiek. De elektriciteit valt uit, de wegen zijn onbegaanbaar en er is een veroordeelde moordenaar op de vlucht. Al snel hebben Jackson en Reggie andere zorgen aan hun hoofd dan verdwenen kunst.

Schim in de nacht – Sterre Carron (8 oktober)

‘Ik ben Lorie, ik ben vandaag jarig en word 16 jaar. Maar ik vrees dat ik over een paar minuten word vermoord.’ Wanneer de tweelingzusjes Lorie en Nina op weg naar hun feestje een winkel binnenstappen, komen ze onverwacht in een nachtmerrie terecht. Terwijl ze versnaperingen uitzoeken, schrikken ze op door een ijselijke schreeuw. Tot hun ontzetting zien ze hoe twee gemaskerde en gewapende mannen koelbloedig de kassière en een klant neerschieten. Radeloos proberen de zusjes zich te verstoppen, maar algauw worden ze gevat. De criminelen plaatsen hen voor een hartverscheurend dilemma. De woorden ‘one of you’ galmen door de macabere ruimte. Als een van de meisjes met hen meegaat, blijft de ander in leven. Maar is dat wel zo? Wat is het motief van deze genadeloze misdadigers? Waren de meisjes op de verkeerde plaats op het verkeerde moment? Of zijn ze het slachtoffer van een duivels plan? En het allerbelangrijkste: worden ze tijdig voor de poorten van de hel weggehaald en zullen ze elkaar ooit weer in de armen sluiten? 

Graniet – Carina van Leeuwen (17 oktober)

Wanneer in Den Haag het lichaam van een dode zwerver wordt gevonden, lijkt een dreigbrief te verwijzen naar een eerdere zaak. Journalist Lyn Riley raakt betrokken bij het onderzoek, dat haar naar een psychiatrische instelling brengt die in de jaren negentig onder dubieuze omstandigheden haar deuren moest sluiten.
Maar dan komen grote belangen van een start-up van een veelbelovend geneesmiddel dat miljoenen kan opleveren op het spel te staan. En Lyn wordt bedreigd uit anonieme hoek. Haalt het verleden haar nu toch echt in?

De vondeling – Anita Terpstra (10 oktober)

Blanca ontwaakt in een onbekende kamer, zonder zich te kunnen herinneren wie ze is en hoe ze daar terecht is gekomen.
Het duurt niet lang voordat ze zich realiseert dat er iets vreselijk mis is. Een vrouw injecteert haar iedere dag met een slaapmiddel. Waarom mag ze niet wakker worden?
Noora, een jong meisje dat opgroeit op een waddeneiland, vindt op een dag in het bos een baby. Op weg naar huis ontmoet ze een vrouw die belooft de vondeling naar de politie te brengen, maar zij verdwijnt met de baby. Niemand gelooft Noora en ze wordt ervan beschuldigd alles verzonnen te hebben. Twintig jaar later keert Noora terug naar haar geboortedorp om eens en voor altijd te bewijzen dat ze geen leugenaar is.
Plots komen de werelden van Blanca en Noora samen en moet de kleine, gesloten gemeenschap op het eiland haar geheim prijsgeven.

Tableau Mort – Lotte Leenaerts & Walter Damen (22 oktober)

Wanneer een vrouw van middelbare leeftijd met een gruwelijk aantal messteken om het leven wordt gebracht in het Koning Albertpark in Antwerpen, staan rechercheurs Elise Van Streyndonck en Jorgen Platteau voor een raadsel.

Wat doet de bizarre takkenconstructie op hun plaats delict? Welke rol speelt Bart, erfgoedbewaarder in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, in de zaak? En zijn de links met kunstenaar James Ensor toeval of moet het rechercheteam daar meer achter zoeken?

Het onderzoek van Elise en Jorgen verloopt stroef, zeker wanneer ze een tweede lijk voor de voeten krijgen geworpen. De moord is deze keer nog grotesker, de aanwijzingen nog verwarrender. Eén ding is wel duidelijk. De moordenaar is een kunstenaar, de slachtoffers een onwillig canvas.

Opgescheept met jou – Courtney Walsh (24 oktober)

Lauren Richmond heeft een hekel aan kerst en ziet haar familie zelden met de feestdagen. Gelukkig heeft ze het veel te druk met haar werk als decorontwerper bij een tv-sitcom om zich te vervelen. Maar nu haar broer een kind verwacht kan ze de trip naar huis niet langer uitstellen. De beste vriend van haar broer geeft haar graag een lift maar laat dat uitgerekend Will Sinclair zijn, de jongen op wie ze ooit verliefd was – tot hij haar hart brak.

Nu zitten de twee zeven dagen lang met elkaar opgescheept op een roadtrip dwars door de Verenigde Staten. Genoeg tijd dus om elkaar wat beter te leren kennen. Maar waar Lauren gereserveerd en georganiseerd is, is Will niet weg van geflirt en spontane acties. De twee zouden bijna niet meer van elkaar kunnen verschillen en daarbij staat een nare gebeurtenis uit het verleden als een muur tussen hen in. Tijdens hun roadtrip gaan Will en Lauren noodgedwongen opnieuw het gesprek met elkaar aan. Maar is dat genoeg voor een tweede kans?

Leave a Reply

  • (not be published)