Madame Le Commissaire en de vrouw zonder geheugen

Titel: Madame Le Commissaire en de vrouw zonder geheugen  
Auteur: Pierre Martin
Serie: Madame Le Commissaire #7
Genre: Cosy crime
Uitgeverij: Luitingh – Sijthoff
Vertaald door: Ans van der Graaff / David Orthel
Publicatiedatum: 30 juli 2024
Aantal bladzijdes: 334
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Achter het pseudoniem Pierre Martin schuilt een succesvolle Duitse auteur, bekend van boeken die zich in Frankrijk en Italië afspelen. Voor de serie Madame le commissaire heeft hij een nieuwe identiteit aangenomen. 

Achterflap:
Madame Le Commissaire Isabelle Bonnet heeft eindelijk eens niets te doen en haar dagen zien er heerlijk overzichtelijk uit: ’s ochtends joggen door de lavendelvelden en ’s middags zwemmen in de azuurblauwe zee, of een café au lait drinken met haar vriendin Clodine.

Maar dan rijdt Isabelles trouwe assistent Apollinaire bijna een jonge vrouw omver. Ze is verward, overduidelijk gewond, en ze kan zich niets herinneren, zelfs haar eigen naam niet meer. Wanneer alle pogingen om haar identiteit vast te stellen mislukken, neemt Isabelle een beslissing die grote gevolgen heeft…

Mijn mening:
Madame Le Commissaire en de vrouw zonder geheugen is inmiddels alweer het zevende deel dat naar het Nederlands vertaald is, en het leesplezier is wederom heerlijk.

De Zuid-Franse sferen geven een vakantiegevoel, er is herkenning, de omgeving is een fijne plek om te verblijven, dat vindt zeker ook Isabelle Bonnet die inmiddels haar draai in het pittoreske Fragolin helemaal heeft gevonden.

Pierre Martin weet de verhalen sfeervol, romantisch en met de nodige spanning neer te zetten. Je gaat houden van zowel Isabelle Bonnet als van de prachtige omgeving.

Je leest de verhalen met een bepaalde luchtigheid, terwijl het er met momenten toch best heftig aan toe gaat.

In dit verhaal begint het allemaal met een vrouw zonder geheugen zoals de titel ook luidt, je vraagt je even af hoe dit tot spanning zal gaan leiden, maar al snel heeft Martin dit weten om te buigen naar een zeer spannend plot met een einde waarvan je denkt dat dit zeer dicht bij de realiteit zou kunnen komen. Er gebeurt veel achter de schermen bij de politie en recherche en daar hebben wij als burgers totaal geen weet van, het gevaar bevindt zich vaak veel dichterbij dan je denkt, zo blijkt maar weer.

Madame Le Commissaire en de vrouw zonder geheugen was een heerlijk verhaal om te lezen, en wat vind ik Isabelle Bonnet toch een topvrouw. Recht voor zijn raap, trekt compleet haar eigen plan, is respectvol naar anderen en als extra pluspunt heeft ze ook nog een sociale, gevoelige kant.

Kom maar op met deel acht!

Originaliteit: 4
Leesplezier: 5
Spanning: 4
Schrijfstijl: 4
Plot: 4
Psychologie: 3

Madame Le Commissaire en de vrouw zonder geheugen krijgt hiermee precies 4 sterren.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Luitingh Sijthoff, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)