Klagende kampeerders sterven sneller

Titel: Klagende kampeerders sterven sneller
Auteur: Arne van der Linden
Genre: thriller
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: mei 2024
Aantal bladzijdes: 306
Recensie: Brenda

Cover
Je ziet een tent van binnenuit verlicht met een bloederige handafdruk op het zeil. Daaronder nog wat bloedvlekken. Verder een donkere omgeving en de titel in duidelijke rode tekst.

Ik vind het een mooie cover. Het vraagt om gelezen te worden.

Auteur
Arne Van der Linden is leraar Frans en Nederlands. Na een jeugd vol boeken besloot hij om zelf de pen ter hand te nemen tijdens zijn studies. Zo ontstonden zijn jeugdboeken Het project en Lotgenoten. Klagende kampeerders sterven sneller is zijn eerste roman voor volwassenen.

Klagende kampeerders sterven sneller werd gebaseerd op verschillende voorvallen die auteur Arne Van der Linden heeft meegemaakt tijdens de vijf zomerseizoenen die hij als receptionist in Frankrijk heeft doorgebracht.

Achterflap/samenvatting
Ondanks zijn frustrerende ervaringen uit het verleden, vertrekt Arne opnieuw naar een Franse camping om er aan de slag te gaan als receptionist. Hoewel de toeristen naar goede gewoonte volharden in hun missie het personeel tot waanzin te drijven, ontstaat er al snel een hechte band tussen zeven collega’s.

Wanneer een langdurige ruzie danig uit de hand loopt, zitten de vrienden plots met een lijk opgescheept. Wat is hun aandeel in het sterfgeval? Wat doen ze met het lijk? En vooral, slagen ze erin om hun zomer en hun toekomst nog te redden?

Mijn mening
Op één van de eerste bladzijdes bevindt zich een link voor een spotify-playlist. Dat vind ik wel leuk. Ik ben het al eens eerder tegengekomen en daar pasten de nummers letterlijk bij de hoofdstukken die ik ging lezen. Alleen helaas pakte het dit keer niet zo uit. De eerste hoofdstukken heb ik iedere keer een nummer gedraaid, maar het had voor mij totaal geen toegevoegde waarde.

De proloog waarschuwt de lezer dat het absoluut geen ontspanningslectuur is en als we denken dat we een luchtig zomersprookje verwachten dat we dan zijn raad mogen opvolgen en de kaft dicht mogen slaan. Dit vind ik een leuke start. Je wordt als lezer zelfs nieuwsgierige waaghalzen genoemd. Maak het uzelf comfortabel en riem u vast.

Vol van nieuwsgierigheid dook ik in het verhaal. Helaas heeft Arne van der Linden met zijn Arne in het verhaal mij niet kunnen laten genieten van zijn belevingen als receptionist op de Franse camping.

Ik vond dat er te veel in tekst uitgelegd werd. Alles werd zeer uitgebreid beschreven waardoor de hoeveelheid tekst al snel het doel voorbijschoot. Het voelde dan ook als een docent die de verhaallijnen moest gaan verduidelijken. Net zoals vroeger in de schoolbanken, dat je naar een uitleg van je docent moest luisteren en dat die uitleg halverwege niet meer binnenkwam. Na een tijdje went de manier van schrijven en las het wel wat makkelijker.

Je leest eigenlijk twee verhaallijnen. Één verhaallijn over de jongeren die op de camping werken en wat ze allemaal voor hun kiezen krijgen en de tweede verhaallijn is dat ze met een lijk zitten. Deze verhaallijnen komen om en om aan bod.

Na een sterke proloog met een hoge verwachting viel Klagende kampeerders sterven sneller voor mij tegen. Ik had meer spanning verwacht of meer lugubere teksten voor de “nieuwsgierige waaghalzen”.

Spanning: 3
Plot: 3
Leesplezier: 2,5
Schrijfstijl: 2,5
Originaliteit: 3
Psychologie: 3

Klagende kampeerders sterven sneller krijgt van mij 3 sterren.

Brenda

Recensie-exemplaar ontvangen van Hamley Books, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)