Grenzeloos – Jorn Lier Horst (3 september)

Een auto wordt langs de kant van de weg achtergelaten. In het voertuig wacht de oplossing van een complex moordmysterie. William Wisting wordt benaderd door de leider van een online groep die samen met hem een moordzaak wil oplossen: de dood van de Australische backpacker Ruby Thompson. Een van de actievere leden van de groep, Astria, zou zogezegd uit Noorwegen komen. Maar net nadat Astria aan de andere groepsleden had verkondigd dat ze dicht bij het oplossen van het mysterie was, ging ze offline. Sindsdien heeft niemand in de groep nog iets van haar vernomen. Met enige tegenzin moet Wisting toegeven dat hij gefascineerd is door het onorthodoxe onderzoek. Algauw bevindt hij zich diep in een zaak met talrijke aanwijzingen en verbindingen. Maar of die nu allemaal even betrouwbaar zijn…

Voor al uw moordzaken – Richard Osman (5 september)

Steve Wheeler, gepensioneerd rechercheur en weduwnaar, geniet van de rust en regelmaat in zijn leven nu hij niet meer hoeft te werken. Veel spannender dan de wekelijkse pubquiz hoeft het van hem niet te worden.

Zijn schoondochter Amy daarentegen leeft op adrenaline en gevaar. Als high-end bodyguard moet ze op een zonnig privé-eiland op de wereldberoemde schrijfster Rosie D’Antonio passen. Het lijkt een gemakkelijke klus, maar drie lijken en twee moordaanslagen later besluit ze de hulp in te roepen van de enige persoon die ze nog kan vertrouwen. Het is het begin van een wereldwijde race tegen de klok. Kunnen Amy en Steve hun moordbeluste vijand op tijd ontmaskeren?

Het resort – Catherine Cooper (2 september)

Je kamer is geweldig. Het is eigenlijk geen kamer, maar een complete villa: een bungalow op het water. Je hebt een privézwembad, een enorme hangmat boven het water, een hottub en een persoonlijke butler. Welkom op de vakantie van je leven. Het zal je laatste zijn.

Als een groep influencers en journalisten een uitnodiging ontvangt voor een exclusief verblijf in een prachtig luxeresort op de Malediven lijken al hun dromen uit te komen. Maar dan breekt er een hevige storm los en kan niemand meer van het eiland af.

Ineens bekijken de gasten elkaar met argwaan: waarom zijn juist zij uitgenodigd voor deze luxevakantie? Is iedereen wel wie ze zeggen dat ze zijn? Hebben ze een geheim te verbergen waar ze een moord voor zouden plegen?

Wraaklust – Saskia M.N. Oudshoorn (2 september)

Keet de Beijl lijkt het eindelijk allemaal voor elkaar te hebben: ze is getrouwd met de succesvolle voetbaltrainer Sijmen Verlaat, ze woont in een prachtig huis, is mede-eigenaresse van een luxe kledingzaak en ze bezit een vakantiehuis op Ibiza. Haar perfecte leven komt abrupt ten einde wanneer Sijmen in zijn auto verongelukt. Het lijkt een noodlottig ongeval, totdat forensisch rechercheur Fedde Laakman een onderzoek begint. Plotseling is alles en iedereen verdacht. Ook Keet…

Een onmogelijk leven – Matt Haig (3 september)

Wanneer de gepensioneerde wiskundedocent Grace een vervallen huisje erft van een lang verloren vriendin, ergens op een eiland in de Middellandse Zee, wordt ze toch wel heel nieuwsgierig. Ze boekt een enkele reis en arriveert zonder reisgids en zonder plan op Ibiza.

Tussen de ruige heuvels en de gouden stranden gaat Grace op zoek naar antwoorden over het leven van haar vriendin en hoe het eindigde. En wat ze ontdekt is vreemder dan ze ooit had kunnen dromen. Maar voordat ze in deze onmogelijke werkelijkheid kan duiken, moet Grace eerst in het reine komen met haar eigen verleden.

Daisy Haites – Jessa Hastings (3 september)

In Daisy Haites, het tweede deel in de gigantisch populaire Magnolia Parks-serie van bestsellerauteur Jessa Hastings, wil de 20-jarige Daisy niets liever dan een normaal leven, maar als erfgename van een crimineel imperium gaat dat helaas niet zo makkelijk. Haar maffiose broer Julian houdt haar streng in de gaten sinds hun ouders jaren geleden werden vermoord. Zijn ‘werk’ maakt Daisy’s leven behoorlijk ingewikkeld, en dat wordt alleen maar erger als ze begint te daten met de wispelturige Christian Hemmes, een van de weinige mannen in Londen die niet loyaal is aan haar broer. Christian heeft op zijn beurt ook genoeg om over na te denken: hij is verliefd op de totaal onbereikbare Magnolia Parks, en is blij dat Daisy de aandacht daarvan afleidt. Tot ze dat niet meer doet.

Terwijl hun flirt verandert in iets waar ze allebei niet op hadden gerekend, realiseren Daisy, Christian en Julian zich dat alles in het leven een prijs heeft. En dat de dingen die je het meeste waard zijn, soms vragen om ongenadige zelfopoffering…

Glint – Raven Kennedy (5 september)

Tien jaar lang leefde ik in een gouden kooi, in het gouden paleis van Koning Midas. Maar in slechts één nacht veranderde alles. Na tien jaar ligt mijn lot nu in handen van het leger van het Vierde Koninkrijk, dat me gevangen heeft genomen. Of ik deze kooi zal overleven, weet ik niet. Want er dreigt een oorlog en ik ben het geheime wapen. De vraag is alleen of ik het vuur zal doven of juist nog verder zal doen oplaaien. Toch is de dreigende oorlog niet mijn grootste angst. De man die mijn nachtmerries beheerst, is Commandant Rip. Hij is meedogenloos. Zijn wreedheid ongeëvenaard. Maar ik weet wie hij echt is. Fae. Rip heeft magie door zijn aderen stromen en zijn ogen… Zijn ogen zijn het meest betoverend van alles. Als hij zijn duistere blik op mij richt, voel ik me door een heel andere kracht gevangen. Ik mag dan wel bevrijd zijn uit mijn kooi, écht vrij ben ik nog steeds niet. Ik ben een gouden pion in een wreed spel tussen koningen en legers. Een gouden pion die alles zal doen om iedereen te verblinden en mijn wereld te redden. Maar kan ik ze te slim af zijn?

De zussen achter de muur – Mandy Robotham (4 september)

Berlijn is verdeeld. Als de Muur wordt opgetrokken, bevindt Karin zich aan de verkeerde kant van de stad. Van de ene op de andere dag zit ze vast onder de Sovjetregering in het meedogenloze Oost-Berlijn en wordt ze gescheiden van haar tweelingzus Jutta. Zo leiden Karin en Jutta jarenlang parallelle levens, afgesneden door de Muur. Maar Karin vindt één reden om door te gaan: Otto, de man die haar hoop weet te geven, zelfs te midden van het Oost-Duitse regime.

Wanneer Jutta een verborgen weg door de Muur vindt, worden de tweelingzussen herenigd. Maar de Stasi heeft overal ogen en al snel staat Karin voor een vreselijke beslissing: vluchten naar het Westen en bij haar zus zijn of alles opofferen om haar hart te volgen.

Precies zoals je bent – Beth Moran (5 september)

Olivia Tennyson – ‘Ollie’ voor vrienden – probeert een leven voor zichzelf te creëren, weg van de bemoeienis van haar moeder. Als tiener maakte Ollie een lijstje met alle dingen waarvan ze droomde: haar eigen huis, een gelukkig huwelijk en een gezin. Nu is ze 29, single en woont ze nog steeds bij haar overbezorgde en manipulatieve moeder. Hoogste tijd dus om het heft in eigen handen te nemen.

Zonder het haar moeder te vertellen of haar om toestemming te vragen, gaat Ollie op zoek naar haar droomhuis en betrekt ze een schattige cottage met een tuin die leidt naar een groot bos. Nu dat gelukt is, hoeft Ollie alleen nog maar de rest van haar dromenlijstje af te vinken en uit te vinden wie ze werkelijk is. Daarna durft ze pas te dromen van romantiek. Hoe gaat ze tenslotte haar droomman vinden, midden in het bos?

Leave a Reply

  • (not be published)