Een moordgids voor antiekverzamelaars

Titel: Een moordgids voor antiekverzamelaars
Auteur: C.L. Miller
Genre: Thriller
Uitgeverij: The House of Books
Vertaald door: Nathaly Schrijnder
Publicatiedatum: april 2024
Aantal bladzijdes: 335
Recensie: Brenda

Cover
Een cover met een rood vlak. Het heeft een antieke uitstraling. Ook met een vergrootglas met een antieke handvat. Het is niet echt een boeiende cover.

Auteur
C.L. Miller begon haar carrière als redactieassistent voor haar moeder, de bekende antiquair Judith Miller, bij Miller’s Antique Price Guide en andere publicaties over antiek. Nadat ze zelf kinderen kreeg, besloot ze haar lang gekoesterde droom om auteur te worden na te jagen en begon ze zich fulltime op haar schrijven te concentreren. Ze woont met haar gezin in een middeleeuws huisje in Dedham Vale, Suffolk.

Achterflap/samenvatting
Freya Lockwood keert voor het eerst in jaren terug naar haar pittoreske Engelse geboorteplaats nadat ze hoort dat haar vroegere mentor en gerenommeerd antiquair, Arthur Crockleford, onder mysterieuze omstandigheden om het leven gekomen is.

Samen met haar excentrieke tante Carole gaat Freya op zoek naar antwoorden. Hun onderzoek leidt hen naar een oud landhuis waar een weekend voor antiekverzamelaars wordt georganiseerd. Maar niet alles is wat het lijkt: het antiek is vervangen door slechte reproducties en de andere gasten gedragen zich wel heel geheimzinnig.

Wat gebeurt er op dit landgoed en hoe was Arthur erbij betrokken? Kunnen Freya en Carole de waarheid achterhalen voordat de moordenaar opnieuw toeslaat?

Mijn mening

Het begin van de jacht is het spannendst, maar ook het gevaarlijkst. Je moet altijd eerst de volledige situatie zien in te schatten.

Een moordgids voor antiekverzamelaars begint met een proloog. Een indringer komt om 01:28 aan bij Arthur Crockleford. Arthur is nog wakker en hij herkent de persoon die bij hem langskomt. Een leuk stukje tekst die je al wat spanning laat voelen.

Hierna volgt een kleine intro van één van de hoofdpersonages Freya. In deze intro wordt Freya gebeld door haar tante Carole uit Little Meddington in Suffolk. De tante die haar in huis heeft genomen toen ze op haar 12de haar ouders verloor. Arthur was de vriend van haar tante en Freya heeft ook het een en ander met Arthur meegemaakt.

Freya en Carole zijn de twee hoofdpersonen naast heel veel andere personages die het verhaal vormen. Op een gegeven moment moest ik even goed opletten wie nou wie was. Dat maakte het voor mij wel rommelig.

Ieder hoofdstuk begon met een quote van Arthur Crockleford. Daaronder werd vermeld vanuit welk personage je het volgend hoofdstuk ging lezen. Wel handig vond ik.

De hoofdstukken zelf zijn kort en het verhaal is op een fijne manier geschreven waardoor je vluchtig door het boek heen ging.

Je bent op zoek naar een moordenaar en je verwacht een bepaalde spanning. In de eerste helft van het boek miste ik dat. Het verhaal kabbelde wat voort en naar het eind toe kwam de spanning wel veel meer naar voren.

Ondanks dat ik het gevoel heb dat er meer spanning in het verhaal had gemogen, heb ik zeker genoten van Een moordgids voor antiekverzamelaars.

Spanning: 3
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3,5

Een moordgids voor antiekverzamelaars krijgt van mij 4 sterren.

Brenda

Recensie-exemplaar ontvangen van The House of Books, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)