Het verborgen verleden

Titel: Het verborgen verleden
Auteur: Machteld van Beek
Genre: roman
Uitgeverij: Loft Books
Publicatiedatum: augustus 2024
Aantal bladzijdes: 237
Recensie: Lilian

Auteur
Machteld van Beeks liefde voor het schrijven van verhalen zat er al vroeg in. Vanaf haar achtste bracht ze iedere schoolvakantie schrijvend door. Na het winnen van een schrijfwedstrijd wist ze zeker dat ze wilde blijven schrijven. Vele verhalen verder, schrijft ze nu het liefst een romantisch verhaal met een vleugje mysterie die zich afspeelt op een plek die tot de verbeelding spreekt.

Achterflap/samenvatting
De sterke single Angelina weet het zeker: ze kan het kindje dat ze draagt prima in haar eentje opvoeden. Nu haar buik groeit, groeit ook het verlangen om haar biologische ouders te kennen. Nieuwsgierig naar haar roots schakelt ze de hulp in van de gepassioneerde, knappe privédetective Luca. Samen met hem vindt ze al snel een eerste hint naar de identiteit van haar moeder. Een brief en een verhaal over een avontuurlijke reis naar Guatemala zijn slechts het begin van een meeslepende zoektocht vol romantiek en verrassende wendingen. Kan de ontdekking van haar verborgen verleden misschien ook een nieuw begin voor Angelina zijn?

Mijn mening
Dankzij het boek De verloren woorden van Machteld van Beek lees ik nu vaker een roman. Het is niet mijn genre, zei ik steeds, maar na het lezen van dit boek was ik om. Een roman met een vleugje mysterie kan mij wel bekoren! En nu kreeg ik ook nog eens de kans om het boek alvast vooruit te lezen, met dank aan Loft books.

In Het verborgen verleden ga je samen met Angelina op zoek naar haar biologische ouders. Niet omdat ze geen fijne jeugd heeft gehad, in tegendeel zelfs, maar nu ze zelf zwanger is wil ze meer weten over haar roots. Samen met de knappe en charmante privédetective Luca gaat ze het avontuur aan. Al snel krijgt ze een inkijkje in haar moeders verleden doormiddel van een brief.

Iedere trede bracht me dichter bij mijn verleden en misschien bij mijn toekomst.

De hoofdstukken worden vanuit de twee hoofdpersonages, Angelina en Luca, geschreven. Zo leer je ze steeds beter kennen en krijg je meer en meer inkijk in hun liefdesleven. Is de stoere Luca wel zo stoer en zelfverzekerd als hij zich doet voorkomen? De zoektocht van Angelina gaat haar niet in de koude kleren zitten en zet haar leven goed op de kop. Het levensverhaal van haar moeder loopt als een rode draad door het boek.

Het liefdesverhaal van haar moeder, met name de gevoelens die daarbij komen kijken, komen aardig overeen. Ze verliezen zichzelf geheel in de liefde. Is die liefde ook wederzijds en bestand tegen de vele hobbels?

Op dit moment realiseerde ik me dat de zoektocht naar mijn verborgen verleden meer impact had dan ik ooit van tevoren had kunnen vermoeden.

Machteld weet regelmatig een glimlach op mijn gezicht te toveren door haar schrijfwijze. Ze zorgt voor een fijne afwisseling tussen de serieuze kant, de spanning en de liefde, alles geschreven met een vlotte en losse pen. Knap staaltje werk!

Naast een glimlach heeft ze ook een aantal keer gezorgd voor een traantje van ontroering. De gevoelens van de personages komen echt binnen!

Er zit ook een knipoog in naar haar eerder geschreven roman. Ben benieuwd of ze deze twee verhalen op de een of andere manier weet te verbinden. De tijd zal het leren. Ik kijk in ieder geval uit naar haar volgende boek.

Het verborgen verleden krijgt van mij een knappe 4 sterren!

Lilian

Recensie- en vooruitleesexemplaar ontvangen van Loft Books, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)