Brug der zielen

Titel: Brug der zielen
Auteur: V.E. Schwab
Serie: Cassidy Blake #3
Genre: Jeugd, Spanning, Fantasy
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Sandra van de Ven
Publicatiedatum: juni 2024
Aantal bladzijdes: 288
Recensie: Amanda

Cover
Het derde deel in de trilogie is ook weer een hele gave limited edition. Net als voorgaande twee delen in de kleuren zwart en rood met een beetje zilver. Ook nu is het boekblok weer mooi bedrukt en in dit geval met de skyline van New Orleans. Heel vet gedaan en echt top dat de drie boeken uit de trilogie allemaal dezelfde lay-out en kleurenthema’s hebben.

Auteur
V.E. Schwab (zij/hen) is een Amerikaanse bestsellerauteur. Het eerste deel van de Schemering-trilogie werd uitgeroepen tot een van de beste fantasyboeken van het jaar. Schwabs werk wordt in meer dan 24 talen vertaald. Ze woont afwisselend in Amerika, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Achterflap
Waar geesten zijn, is Cassidy Blake…
Tenzij het andersom is?

Cass heeft eindelijk het idee dat ze het spokenjagen onder de knie heeft. Zij en haar spookachtige beste vriend Jacob hebben twee steden vol geesten overleefd tijdens de tv-serierondreis van haar ouders.

Maar niets kan Cass voorbereiden op New Orleans, waar alles wat spookt onder de blote hemel gebeurt. In een stad vol avontuurlijke tochten en tombes, lawaaierige muziek en allerlei soorten magie zou Cass kunnen verdwalen tussen alle kleurrijke maar akelige lokale legendes. En de stad heeft nog een grote verrassing in petto, een vijand die Cass nooit verwachtte: een dienaar van de Dood zelve.

Mijn mening

‘Weetje,’ zegt Jacob, ‘angst is een volkomen rationele reactie. Op die manier vertelt je lichaam je dat je iets beter niet kunt doen.’

Het derde en laatste deel in de trilogie rondom Cassidy Blake speelt zich af in New Orleans. Ze is met haar ouders vanuit Parijs gelijk doorgereisd, omdat haar ouders, de Inspookteurs, hier een aflevering voor hun serie op willen nemen. Na alles wat er in Parijs is gebeurd, is ze nog nauwelijks bijgekomen als ze hier in New Orleans weer wordt belaagd door alle spoken en geesten hier. En iets wat nog veel enger is, een Gezant van de Dood. Hij komt haar halen omdat ze ontsnapt is aan de dood.

‘Dus ja, hoe dan ook zal de Dood ooit weer achter ons aan komen. Maar we mogen niet in angst leven, want dan héb je geen leven.’

Samen met haar spookachtige beste vriend Jacob en met behulp van haar pas verworven vriendin Lara (die ook spoken kan zien) gaan ze op jacht. Helemaal leuk dat deze 3 bijzondere vrienden alles op alles zetten om de Gezant van de Dood te pakken te krijgen. Hun vriendschap is mooi en puur en ze zijn bereid om alles voor elkaar te doen wat nodig is om veilig te zijn. Deze hechte vriendschap in combinatie met de spanning rondom het spokenjagen en dan daarbij nog een vleugje geschiedenis over New Orleans zorgen voor een heerlijk spannend jeugdboek. Je waant je een paar uur in de straten van New Orleans, op sleeptouw genomen door Cassy, Lara en Jacob.

Schwab heeft een heerlijke vlotte schrijfstijl. Ze weet de spanning goed op te bouwen en de personages zijn herkenbaar. Je leeft mee met de avonturen en duimt voor een goede afloop.

Hiermee verdient Schwab een mooie 4 sterren voor Brug der Zielen.

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)