De stille weduwe

Titel: De stille weduwe
Auteur: Sara Blædel
Serie: Louise Rick #11
Genre: Thriller
Uitgeverij: The House of Books
Vertaald door: Maaike van Hassel
Publicatiedatum: mei 2024
Aantal bladzijdes: 384
Recensie: Amanda

Auteur
Sara Blædel is de Deense bestsellerauteur van o.a. de Louise Rick-serie. Er zijn wereldwijd meer dan 5 miljoen van haar boeken verkocht. Ze werd in Denemarken al vier keer tot auteur van het jaar benoemd.

Achterflap
De politie van Funen vraagt assistentie van Louise Rick en de pas opgerichte mobiele opsporingsunit bij het oplossen van de moord op een hoteleigenaresse. Tijdens het uitkammen van het hotel vindt Louises team iets wat ze op geen enkele manier kunnen plaatsen in de moordzaak waarmee ze geconfronteerd worden… Tegen haar zin moet Louise hulp vragen aan Eik Nordstrøm van de afdeling Opsporing. De twee hebben elkaar niet meer gezien sinds ze uit elkaar gingen op een strand in Thailand.

Ook Louises vriendin, journaliste Camilla Lind raakt betrokken bij het onderzoek als ze een artikel wil schrijven over een jongen die een half jaar eerder overleed. Tijdens haar research stuit ze op belangrijke informatie waar Louise en de politie niets vanaf weten. Ze moeten de handen ineenslaan om de zaak tot een goed einde te brengen.

Mijn mening
Een nieuw deel met Louise Rick in de hoofdrol, en deze keer reist ze af naar een hotel in een klein plaatsje waarvan de eigenaresse vermoord is. Ze moet samenwerken met voor haar onbekende collega’s, wat ze lastig vindt omdat ze niet weet wat ze aan hen heeft. Eenmaal in het hotel aangekomen blijkt de zaak een stuk gecompliceerder te zijn dan ze van tevoren had gedacht. Als ze dan ook nog een verdrietig telefoontje van het thuisfront krijgt, staat ze helemaal in tweestrijd: doorgaan met de zaak, of toch naar huis?

In dit deel krijgen we een wat diepere inkijk in het privéleven van Louise, de dingen waar ze mee worstelt en die voor haar belangrijk zijn. Maar ook hoe trots ze is op haar zoon en hoe hij omgaat met dingen. Uiteraard stort Louise zich vol op de zaak en zal ze niet rusten totdat ze hem heeft opgelost, met of zonder hulp van collega’s en in dit geval ook haar vriendin en journalist Camilla.

Het verhaal is goed opgebouwd, Blaedel weet je meermaals op het verkeerde been te zetten en stuurt het onderzoek dan ineens weer de andere kant op. De uitwerking is weinig op aan te merken, al is het boek niet overal even spannend. De spanningsboog staat niet constant gespannen, maar eerder met vlagen. Wat meer ruimte biedt om het verhaal en de personages wat uit te diepen. Het leest lekker vlot en blijft over de hele linie boeiend, je wil weten hoe de vork nou in de steel zit!

Spanning: 3,5
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 3,5

Hiermee kom ik afgerond naar boven uit op een mooie 4 sterren.

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van uitgeverij The House of Books, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)