Terug naar de kust

Titel: Terug naar de kust
Auteur: Saskia Noort
Genre: thriller
Uitgeverij: The House of Books
Script: Ahmad Resh
Illustraties: Mathieu Schellekens
Publicatiedatum: februari 2024
Aantal bladzijdes: 208
Recensie: Brenda

Cover
Een zwart/witte cover. De titel duidelijk in het rood.
Je ziet een huisje wat door de duinen en het zand een verbeelding geeft van de kust.

Auteur
Saskia Noort is schrijfster van onder meer 9 thrillers en 1 roman. Van haar boeken werden 3,5 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk werd in vijftien talen vertaald en bewerkt voor televisie, film en theater.

In 2023 vierde Saskia Noort haar twintigjarig schrijverschap met het verschijnen van “De nazaten, dat na “De eetclub” en “Debet” het sluitstuk was van dit zeer succesvolle drieluik.

Mathieu Schellekens is illustrator en kunstenaar en maakt naast digitaal werk ook etsen en muurschilderingen. Terug naar de kust is zijn eerste graphic novel. Daarnaast is hij ook de zoon van Saskia Noort.

Ahmad Resh is scenarioschrijver van diverse stripboeken, waaronder een bewerking van de jeugdroman “Spijt!” en de thriller Terug naar de kust. Resh begon zijn carrière bij weekblad Donald Duck en vertaalde o.a. stripboeken vanuit Engels, Duits en Turks.

Achterflap/samenvatting
Als Maria zwanger blijkt van haar derde kind, besluit ze het voortijdig weg te laten halen en de relatie met de vader te verbreken. Vlak daarna wordt ze met de dood bedreigd, kennelijk vanwege haar levensstijl en de gepleegde abortus. Het is het begin van een zenuwslopend kat-en-muisspel. Om zichzelf en vooral haar kinderen in veiligheid te brengen, besluit Maria onder te duiken bij haar zus, die nog altijd in hun ouderlijk huis aan zee woont.

Daar wordt Maria geconfronteerd met jeugdherinneringen die ze liever zou vergeten. En terwijl haar dierbaren aan haar geestelijke gezondheid beginnen te twijfelen, komt haar belager steeds dichterbij…

Mijn mening
Heel wat jaren geleden heb ik Terug naar de kust van Saskia Noort al gelezen. Nu ben ik wel heel benieuwd wat ik van het verhaal in een graphic novel vind.

Wat mij als eerste opvalt is dat het geheel in het zwart-wit is en ik vind het nogal hard overkomen. Soms wel erg schreeuwerig. De illustraties zijn wel heel duidelijk getekend en het verhaal dat ik jaren geleden gelezen heb, komt snel weer naar boven. Dit helpt mij wel om het wat zachter te zien.

Deze strip kon mij niet in het verhaal krijgen. Je bekijkt en leest het wat oppervlakkig. Als je nu niet van lezen houdt, maar wel van strips is dit zeker een leuke manier om het verhaal vertellen. Het was leuk om te proberen en deze graphic novel zal zeker bij mijn Saskia Noort-collectie komen te staan, maar de volgende keer lees ik graag een boek met alleen tekst.

Spanning: 3
Plot: 3
Leesplezier: 2
Schrijfstijl: 3
Originaliteit: 3
Psychologie: 3

Terug naar de kust krijgt van mij 3 sterren.

Brenda

Recensie-exemplaar ontvangen van the House of Books, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)