Gebroken passie

Titel: Gebroken passie                    
Auteur: Lotte Leenaerts
Serie: Gebroken #3
Genre: Romantic suspense
Uitgeverij: Pelckmans
Publicatiedatum: april 2024
Aantal bladzijdes: 381
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Lotte Leenaerts schreef haar eerste verhaal toen ze vijftien was. Een dik decennium later was het tijd voor dat grote romandebuut dat al zo lang kriebelde. Ze werkt voor de bibliotheek van Malle en woont in Rijkevorsel, samen met haar grote liefde Stijn en hun labradoodle Billie.

Achterflap:
Een jonge vrouw wordt dood aangetroffen in haar huis, koelbloedig vermoord met een scherf van een stukgeslagen vaas. De jonge rechercheur Annabel, die tijdelijk de lokale recherche versterkt, wordt door haar collega’s David en Lina meteen op sleeptouw genomen bij deze intrigerende moordzaak.
Het bewijsmateriaal staaft hun vermoeden dat de veroordeelde ex van het slachtoffer de dader is. Een gemakkelijke eerste zaak voor Annabel, lijkt het. Tot er een tweede lichaam opduikt, opnieuw met bewijs dat heel handig in de richting wijst van iemand die net weer op vrije voeten is.
Annabel gelooft niet in toeval, zeker niet wanneer het patroon zich verder lijkt te zetten en het gevaar dichterbij komt. Of zat het daar altijd al verborgen?

Mijn mening:
Gebroken passie is alweer het derde deel in de #Gebroken reeks geschreven door Lotte Leenaerts. Inmiddels zijn vele personages eigen geworden en pak je zodra je gaat lezen de draad van hun leven weer op. Ik kan inmiddels wel melden dat Lotte Leenaerts tot mijn favoriete auteurs is gaan behoren. Als fervent romantic suspense fan kan dit boek mij weer enorm bekoren. De titels zijn onderdeel van een serie en buiten dat ze origineel bedacht zijn, is deze weer zo passend voor het verhaal. Het is een verhaal boordevol spanning maar zeker ook met ruim voldoende passie.

De schrijfstijl van Leenaerts leest prettig weg, korte hoofdstukken waarin de spanning razendsnel afwisselt met persoonlijke perikelen. In dit boek maakt Annabel haar opwachting en ik ben nu al reuze nieuwsgierig hoe zij zich verder zal gaan ontwikkelen.

Leenaerts weet de spanning gaandeweg het verhaal vooral op het psychologische vlak steeds verder uit te werken. Het einde is deels gesloten maar daarbij heeft Leenaerts een lijntje uitgegooid voor een vervolg waarin we zowel het team als slachtoffers terug kunnen verwachten.

Wat zeker ook het vermelden waard is zijn de covers die perfect bij elkaar passen en inmiddels een mooi trio vormen in je boekenkast, dat er nog zeker meer mogen volgen.

Het was voor mij weer genieten met een grote G.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 5
Spanning; 5
Plot: 5
Psychologie: 4

Gebroken passie krijgt van mij dik verdiend 4,5 ster.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Pelckmans, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)