Waarom we logen – Karin Slaughter (11 juni)

Diep verscholen in de Appalachen ligt de McAlpine Family Lodge, waar special agent Will Trent en patholoog-anatoom Sara Linton hun huwelijks reis doorbrengen. Het resort is een afgelegen paradijs op aarde, ware het niet dat iedereen in de familie McAlpine liegt. Ze liegen over het verleden. Ze liegen over het heden. Ze liegen tegen zichzelf.

Op een middag dreigt de anders zo meegaande dochter Mercy ieders geheimen te onthullen, en aan het eind van de dag is ze dood. Wat voor Will en Sara de vakantie van hun leven had moeten worden, verandert in een race tegen de klok. Want alles wijst erop dat iemand de waarheid koste wat kost verborgen wil houden…

Het nachthuis – Jo Nesbo (4 juni)

Na de tragische dood van zijn ouders verhuist de veertienjarige Richard naar Ballantyne, waar hij bij zijn oom en tante gaat wonen. Maar daar is niet alles wat het lijkt…
Richard wordt in het kleine stadje al gelijk als een verschoppeling behandeld en wanneer een klasgenoot vermist raakt, gelooft niemand hem als hij zegt dat hij Tom zag verdwijnen in een telefooncel aan de rand van het bos.
De politie weigert de zaak serieus te nemen, dus Richard gaat zelf op onderzoek uit. De telefooncel leidt naar een verlaten huis diep in het bos. Daar vangt hij in het raam een glimp op van een angstaanjagend gezicht. En dan beginnen de stemmen tegen hem te praten.

Campinggasten – Liz Ouwens (3 juni)

In het bos naast een camping wordt het lichaam van Lina gevonden. De omstandigheden zijn merkwaardig. Ze hangt zonder kleding aan een touw. Haar vriend Sander, eigenaar van de camping, is de hoofdverdachte. Maar is Lina wel vermoord? Sander komt erachter dat hij eigenlijk maar weinig weet van Lina’s verleden en gaat op onderzoek uit. Maar niet alleen Lina had geheimen. Ook Pepijn, Lina’s minnaar, verzwijgt belangrijke informatie…

De duik – Sara Ochs (4 juni)

Duikinstructeur Cass begeleidt haar cursisten op hun eerste duik voor de prachtige kust van Koh Sang, Thailand. Wat een unieke ervaring moest zijn, loopt helemaal uit de hand. Tegen de tijd dat ze terugkeert naar de kust, is een van de cursisten dood en een ander zwaargewond. Cass weet dat haar zorgvuldig opgebouwde idyllische leven op het punt staat uiteen te spatten. Iemand heeft haar geheim ontdekt en op een eiland zo afgelegen als dit is het moeilijk ontsnappen…

Brigantia – Adrian Goldsworthy (6 juni)

100 n. Chr. De strijdlustige centurion Flavius Ferox is gestationeerd aan het front van Britannia. Hij heeft de opdracht de vrede te bewaren tussen de Romeinen en de barbaarse stammen van het noorden. Dan wordt hij door de gouverneur opgeroepen om naar de hoofdstad, Londinium, te komen. Maar vlak voor zijn vertrek wordt er een op brute wijze vermoorde ex-slaafgemaakte gevonden in zijn thuisbasis, het Romeinse fort Vindolanda – en Ferox moet de moordenaar vinden.

Het spoor leidt hem naar complotten tegen het Romeinse keizerrijk – maar ook naar een oude vijand. Ferox moet op zijn hoede zijn voor ­bandieten, soldaten en gladiatoren die hem proberen te vermoorden, en voor oude vrienden die verraders blijken te zijn. Langzaam maar zeker wordt Ferox naar de oude druïden op het eiland Mona gelokt en raakt hij verzeild in de bittere machtsstrijd onder de Brigantes, de machtige stam uit het noorden.

De dertiende zaak – Ake Edwardson (11 juni)

Rechercheur Erik Winter is bij familie in Marbella geweest. In het vliegtuig naar huis merkt hij een opvallend rustig stel op. Op weg vanaf het vliegveld in Göteborg rijdt hij achter hen aan. Plots maakt de auto van het stel een bruuske slinger en rijdt met een verschrikkelijke klap tegen de rotswand.

De vrouw in de auto heet Sara Brendner. Dertig jaar eerder was dezelfde Sara Brendner getuige van de gewelddadige moord op haar vader, een zaak die nooit werd opgelost.

Erik Winter en zijn collega’s van de politie in Göteborg worden op de zaak gezet. Wat is het verhaal achter Sara Brendner?

Lex – Gert-Jan van den Bemd (6 juni)

Lex is de laatste tijd niet de plezierigste man om mee samen te leven. Zijn beslissing om zijn baan op te zeggen en fulltimeschrijver te worden was misschien toch niet zo verstandig. Het schrijven wil niet meer vlotten, nieuwe ideeën blijven uit. Dan ziet zijn vriendin tijdens haar wekelijkse hardlooprondje iets opvallends: een man parkeert zijn auto, haalt een betaalbewijsje uit de automaat en rijdt meteen weer weg. Een week later gebeurt hetzelfde. Het intrigerende begin van een nieuwe roman. Lex hervindt zijn drive. Hij achterhaalt de identiteit van de man en maakt hem tot hoofdpersonage. Maar dat had hij beter niet kunnen doen.

Magnolia Parks – Jessa Hastings (4 juni)

Magnolia Parks, het eerste deel in de gelijknamige hitserie van Jessa Hastings, gaat over de beeldschone Magnolia Parks, een zelfzuchtige en licht neurotische Londense socialite. BJ Ballentine is de meest gefotografeerde bad boy van het Verenigd Koninkrijk, en degene die haar hart brak. Hoewel iedereen weet dat hun liefde voorbestemd is, zijn ze in een ingewikkeld spel van fake dates, wraakacties en knipperlichtrelaties beland. Zij flirt met andere mannen om hem op afstand te houden; hij duikt met andere vrouwen het bed in om haar terug te pakken.

Elke pijnlijke poging om elkaar los te laten brengt Magnolia en BJ juist dichter bij elkaar. Maar hun grillige gedrag zorgt voor steeds meer problemen, en inmiddels staat niet alleen hun vriendschap, maar ook hun toekomst op het spel. Ze zullen hun verleden onder ogen moeten komen om de vraag te beantwoorden die ze hun leven lang al vermijden: hoe vaak kom je de liefde van je leven tegen?

Lente in Blueberry Bay – Holly Martin (12 juni)

Welkom op het mooie Hope Island, waar de zee sprankelt en liefde een tweede kans verdient. De positieve Bella heeft een moeilijke tijd achter de rug. Wanneer er een knappe dakloze man op haar stoep staat, komt haar zorgzame aard naar boven en biedt ze hem een plek in haar huis aan. Maar Bella weet niet dat deze man een geheim voor haar bewaart. Isaac had nooit gedacht dat hij voor de charmante Bella zou vallen. Laat Isaac Bella weer geloven in de liefde of gooien zijn geheimen roet in het eten?

Leave a Reply

  • (not be published)