Nomade – Anya Niewierra (28 mei)

De 39-jarige documentairemaker Olga Liebke woont met haar zonderlinge vader in het Harzgebergte. Olga heeft een innige band met haar inmiddels dementerende pa. Haar moeder stierf in het kraambed en ze heeft verder geen familie. Tenminste, zo is het verhaal.

Maar dan vertelt haar vader herinneringen die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent. Ze gaat twijfelen over haar achtergrond en ontdekt documenten uit de voormalige Sovjet-Unie.

Het spel – J.D. Barker (28 mei)

Abby en Brendan Hollander kampen met relatieproblemen en proberen hun huwelijk te redden door met een relatietherapeut te praten. Die adviseert hen de nieuwste app ‘Sugar & Spice’, een truth or dare-spel met een seksueel tintje, uit te proberen om hun relatie een boost te geven.

Het spel begint onschuldig en lijkt wonderen te doen voor Abby en Brendan. Maar de opdrachten worden steeds grimmiger. Steeds meer mensen vallen voor de geldprijzen die de app belooft en raken zo compleet in de ban van het spel. En dan begint het spel zich tegen hen te keren. Abby en Brendan komen in een zenuwslopende klopjacht terecht en het is nog maar de vraag of ze het er levend vanaf brengen.

Piergiorgio Pulixi

Rechercheurs Mara Rais en Eva Croce zijn niet blij als ze worden overgeplaatst naar de nieuw opgerichte eenheid voor onopgeloste zaken in Cagliari, Sardinië. De een is geboren en getogen Sardijnse, niet op haar mondje gevallen en hiermee al regelmatig in de problemen gekomen. De ander, een Milanese specialist in rituele moorden, staat privé voor een aantal uitdagingen en werd in Milaan geschorst.

Het kantoor: een stoffige kelder vol oude dossiers. Aan de zijde van de twee rechercheurs: de terminaal zieke inspecteur Moreno Barrali. Zijn laatste wens is om een oude zaak op te lossen. Jaren geleden, op Allerzielen, de Dag van de Doden, werden twee vrouwen op brute wijze vermoord in de buurt van de heilige bronnen. Rituele moorden, denkt Moreno Barrali. Maar zijn superieuren geloven niet in zijn theorie. Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case plotseling weer oplaait: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen…

De moord in de crypte – Olivier Potzsch (7 mei)

1895, Wenen. In de crypte onder de Stephansdom treffen toeristen een lichaam aan tussen alle botten en schedels. Zijn ­gezicht is verwrongen van angst, maar verder is het lichaam on­aangetast. ­Leopold von Herzfeldt wordt opgeroepen om de zaak te ­onderzoeken. Hij ontdekt al snel dat het slachtoffer een bekende arts was, Dr. Theodor Lichtenstein, wiens doel het was om het spiritualisme, dat in opmars is in Wenen, als fraude aan de kaak te stellen. De zaak heeft iets vreemds, helemaal als blijkt dat er op de foto’s die politiefotografe Julia Wolf nam van het plaats delict een rare schaduw te zien is.

Ondertussen hoort doodgraver Augustin Rothmayer via zijn leerlinge dat er meerdere kinderen uit het plaatselijke weeshuis op mysterieuze wijze zijn verdwenen. Het trio moet zich onderdompelen in de bovennatuurlijke onderwereld van Wenen om de waarheid te ­achterhalen.

Het kille hart – Dolores Redondo (8 mei)

In de angstaanjagende thriller Het kille hart van Dolores Redondo doet de 25-jarige Spaanse Amaia Salazar mee aan een uitwisselingsprogramma van de FBI Academy. Door haar scherpe observaties valt ze al snel op, en wordt ze onderdeel van een speciaal onderzoeksteam met maar één taak: de seriemoordenaar met de bijnaam ‘De Componist’ opsporen, voor hij nog meer slachtoffers kan maken.

Deze meedogenloze beul slaat toe tijdens natuurrampen in de Verenigde Staten, van New Jersey tot Oklahoma tot Texas. Hij vermoordt hele families, en laat ze achter in het puin. Aan de vooravond van Katrina, de ergste orkaan die New Orleans ooit zal kennen, moet Amaia al haar talenten inzetten om hem steeds één stap voor te zijn. Dan duikt er ook nog een geheim uit haar verleden op…

Misdaad op leeftijd – C.J. Wray (7 mei)

Penny en Josephine zijn bekende Britse veteranen. Hoe oud ook, ze stralen en sprankelen en beleven nog steeds (illegale) avontuurtjes. Voor hun rol in de bevrijding van Frankrijk mogen ze naar Parijs voor de Légion d’Honneur. Penny werkte in 1939 als geheim agent in het verzet samen met de Joodse August, die omkwam. Penny vermoedt dat hij destijds is verraden door zijn buren, vanwege kostbare familiejuwelen. Op de dag dat de zussen worden gehuldigd, worden deze gestolen sieraden geveild. Kunnen de geliefde veteranen hun oude vriend wreken door een laatste, gewaagde kraak te zetten?

Liefde in het spel – Elena Armas (15 mei)

Adalyn Reyes werkt bij een professionele voetbalclub, maar haar reputatie valt in duigen als ze viral gaat in een niet zo charmante video. Om haar naam te zuiveren, moet ze een team op het platteland bestaande uit negenjarige meisjes naar de overwinning coachen.

Gelukkig wil Cameron Caldani, een gepensioneerde profvoetballer, haar graag helpen. Maar of hij dat na een zeer ongelukkige eerste ontmoeting nog steeds ziet zitten… Een heerlijke romcom over liefde op het voetbalveld.

Het laatste weeshuis – Elle van Rijn (14 mei)

1961. Isabel is zeventien jaar oud en groeide op in een weeshuis. Nog één jaar en dan wil ze viool gaan studeren aan het conservatorium in Parijs, samen met haar beste vriendin in het weeshuis: Victoria. Nog één jaar en dan kan het echte leven beginnen. Tenminste, als de knappe Otto, een van de jongens in het weeshuis, haar niet al te veel afleidt…

Maurits, geestelijk vader van het weeshuis, probeert ondertussen Nobilitas, de nobele orde die het weeshuis altijd heeft gefinancierd, te overtuigen om de ambitieuze toekomstplannen van de kinderen te ondersteunen. Maar Nobilitas blijkt andere plannen te hebben voor de kinderen. Gaandeweg ontdekt Maurits de verborgen agenda van de orde en probeert hij de kinderen hiervoor te behoeden. Maar of dat lukt?

Duister licht – Natasja Storm (23 mei)

Als Ariel Dawn een auto-ongeluk overleeft waarbij haar moeder en beste vriend omkomen, verhuist ze naar haar vader in Rome. Ze probeert haar leven op te pakken, maar in haar nachtmerries over het ongeluk doemt een mysterieuze jongen op. Tegelijk leert ze de aantrekkelijke Luc D’Arcy kennen. De gelijkenis met de jongen uit haar nachtmerries is treffend. Ariel is dan ook vastbesloten om uit te zoeken hoe dat zit. Wat Ariel zich niet realiseert, is dat haar leven en dat van anderen in gevaar is. Kan ze de waarheid op tijd ontrafelen of is het al te laat? Een onweerstaanbare urban fantasy over een bovennatuurlijke strijd, waarin de grenzen tussen liefde en verraad vervagen. Duister licht openbaart een eeuwenoud mysterie dat je in zijn greep houdt.

Leave a Reply

  • (not be published)