Toen waren er vier – Carla Kovach (26 maart)
Vijf tieners bereiden zich voor op een nacht kamperen in het bos vlak buiten hun kleine stadje.
Lachend en bepakt met tenten en slaapzakken banen ze zich een weg richting de donkerste delen van het woud, ver weg van nieuwsgierige ogen. Maar wanneer de volgende dag de zon opkomt, zijn er nog maar vier vrienden over.
Leahs vrienden zijn er kapot van en zweren dat ze niks vreemd hebben gezien of gehoord. Haar beste vriendin kan nauwelijks door haar tranen heen praten wanneer ze de gebeurtenissen van die nacht omschrijft – dansen, marshmallows roosteren, bier drinken bij het kampvuur… Maar is dit echte rouw, of verbergt ze iets? En wat is er met Naomi gebeurd tijdens dat ene uur waarover niemand iets kan vertellen? Welk verontrustend verleden schuilt achter de perfecte manieren van de jongen die de kampeertrip organiseerde en wie is bereid te liegen, en meer, om zijn geheimen te bewaren?
Revolutie – Windmeijer & Evenboer (12 maart)
Simon Ryevaar, religieus antropoloog aan de Universiteit van Leiden, is direct geïntrigeerd als hij wordt verzocht met spoed naar Rome te komen. Giacomo Fratello, werkzaam in het Vaticaan, heeft een papyrus ontdekt waaruit blijkt dat het leven van Jezus radicaal anders verliep dan de kerk de wereld al eeuwenlang voorhoudt.
Simon is echter niet de enige die naar Rome afreist. Een niets ontziend moordenaarsduo is Giacomo eveneens op het spoor. Zij zijn onderdeel van De Organisatie, een mysterieuze groepering die in het geheim de jacht heeft geopend op hetzelfde explosieve geschrift.
Simon schakelt de hulp in van journalist Nova le Temps. Wat volgt is een bloedstollende klopjacht door Europa, waarin Simon en Nova niet alleen op de hielen worden gezeten door revolutionaire terroristen, maar ook door de Nederlandse, Italiaanse én Poolse politiemachten – op verdenking van moord.
De regel van drie – Sam Ripley (12 maart)
Eerst geloofde ik niet in de regel van drie. Althans niet meteen. Het was gewoon een verhaal dat mensen elkaar vertelden op de campus. Een gerucht dat mijn vriend had opgevangen over een jonge studente, Amy, die een leven vol ongeluk had gekend: haar zus was omgekomen bij een ongeval en haar ouders hadden zelfmoord gepleegd.
Daarna raakte Amy geobsedeerd door het getal drie: ze was ervan overtuigd dat zij óók gedoemd was om te sterven. Want volgens de regel van drie volgen drie tragedies elkaar altijd op. Onzin natuurlijk. En toch was ze er drie jaar later niet meer.
‘Ja Ila, het onheil komt altijd in drieën,’ zei mijn vriend lachend. En hij bleek gelijk te hebben. Want deze keer heeft de regel van drie het op mij voorzien, al zal ik alles proberen om mijn lot te ontlopen. En het ergste van allemaal? Als je dit leest, ben jij de volgende.
IJsbreker – Kristina Ohlsson (12 maart)
August Strindberg is gelukkiger dan hij in lange tijd is geweest. Zijn tweehandswinkel doet het uitstekend. En nog beter: August is verliefd. Maar op een ijskoude nacht in januari wordt de vrede in Hovenäset verbroken door een verwoestende brand. De vuurzee vernietigt twee boothuizen: een van August en een van Axel Ehnbom, een bejaarde inwoner van het kustdorpje. Rechercheur Maria Martinsson realiseert zich al snel dat ze geen onderzoek moet starten naar brandstichting, maar wel een moordonderzoek. Iemand in Hovenäset verbergt duistere geheimen…
Roofdier – Toni Coppers (22 maart)
Alex Berger is een wat eigenaardige privédetective die vaker dan goed voor hem is zijn klanten afscheept: hij heeft geen zin om overspelige vrouwen te schaduwen of personeel te betrappen dat met zijn vingers in de kassa zit. Dan maakt hij liever strandwandelingen in Oostende. Drieduizend kilometer verderop in Lapland viert Tom, een filmstudent, midzomernacht met enkele meisjes die hij ontmoette op het ‘Grote Berenpad’. Vrolijk en dronken dansen ze rond het kampvuur. Ook al gaat de zon die nacht niet onder, toch blijken er duistere krachten in het spel want de volgende ochtend worden de meisjes alleen wakker. Toms rugzak en telefoon liggen naast het gedoofde vuur. Hijzelf is spoorloos. De zoektocht levert niets op en de radeloze ouders vragen Alex om hulp. Tom is namelijk niet zomaar een jongen op reis: hij heeft meer dan één reden om naar het Hoge Noorden te trekken… In het hypnotiserende landschap van berken, meren en stilte wordt Alex geconfronteerd met een onmogelijke opdracht: hoe vind je een jongen terug in die laatste wildernis van Europa? Dan ontdekt de lokale politie een lichaam. Zwaar verminkt, maar het is niet Tom. Is er een moordenaar aan het werk of dwaalt er een ongrijpbaar roofdier rond in die bevreemdende natuur? Een nieuwe moord, dit keer in België, trekt Alex Berger en zijn dierbaren steeds dieper in een moeras van angst…
Inslag – Tove Alsterdal (7 maart)
In Malmberget, een kleine Zweedse stad net boven de poolcirkel, schokt en beeft de aarde door de mijn die steeds meer ruimte vraagt. Huizen worden ontruimd en bewoners verplaatst. Bij de laatste controle van een lege woning horen de werklieden ineens een geluid uit de kelder. Een dier? Nadat ze een kelderraam hebben ingeslagen, treffen ze weggekropen in het donker een doodsbange man aan.
Een tijd later ontvangt politie-inspecteur Eira Sjödin een telefoontje van een vrouw die meldt dat haar ex-man is verdwenen. Ze doorzoeken zijn appartement, maar vinden niets verdachts. Weken later wordt bij toeval zijn lichaam in de kelder van een verlaten woning aangetroffen, en heeft Eira plotseling een moordzaak in handen. Wanneer haar baas op een dag niet op zijn werk verschijnt, lijkt ook hij slachtoffer te zijn – en dan begint de tijd plotseling te dringen.
De Noordzeeconferentie – Jacob Vis (4 maart)
Een spectaculaire olievondst in het Nederlandse plat van de Noordzee wakkert felle discussies aan tussen voor- en tegenstanders van fossiele energie. Twee ministers – pleitbezorgers van duurzame energie – gaan met de CEO’s van twee oliebedrijven naar zee om het pleit bij de bron te beslechten. Een groep kapers met een Duitse U-boot omzeilt de indrukwekkende veiligheidsmaatregelen en gijzelt zeven hooggeplaatste conferentiedeelnemers. Ze eisen, naast een enorm losgeld, de bij wet bekrachtigde belofte dat de oliebron niet in exploitatie komt. Een zenuwslopende race volgt om de gijzelaars vrij te krijgen.
Het Graham-effect – Elle Kennedy (14 maart)
Gigi Graham heeft drie doelen: 1) zich kwalificeren voor het nationale ijshockeyteam, 2) Olympisch goud winnen, en 3) uit de schaduw van haar beroemde vader stappen. Gigi loopt aardig op schema, maar ze moet beter worden achter het net en daarvoor heeft ze de hulp nodig van Luke Ryder. Ryder is bijna twee meter lang, helemaal afgetraind, ontzettend eigenwijs, onbeschoft… en knettersexy. Maar hij blijft de vijand.
Briars nieuwe co-captain heeft echter flink wat aan zijn hoofd. Het mannenteam van Briar University is net samengevoegd met een voormalig rivaliserend team, waardoor Ryder een team bij elkaar moet zien te houden waarin iedereen elkaar lijkt te haten. En dan kan hij ook nog eens de felbegeerde zomerstage bij de legendarische Garrett Graham vergeten, nadat hij een rampzalige eerste indruk heeft gemaakt op zijn idool. Dus het compromis met Gigi is voor Ryder een win-winsituatie. Hij helpt haar het nationale team te halen, zij doet een goed woordje voor hem bij haar vader.
Het enige waar ze geen rekening mee hebben gehouden is dat de intense chemie tussen de twee minder makkelijk te negeren is dan ze dachten. Het is een gevaarlijk spel, maar het zou alle risico’s best weleens waard kunnen zijn.