Stille angst – Robert Bryndza (17 oktober)

Drie mensen kunnen best een geheim bewaren. Zolang twee van hen dood zijn.

Toen dokter Maggie trouwde met een zoon uit de invloedrijke familie Kendall, wist ze dat het gezin geheimen had – alle families hebben die. Maar ze had niet verwacht dat het grootste geheim zou worden bewaard door de man van wie ze hield.

Wanneer haar echtgenoot Will wordt doodgeschoten in hun huis in Londen, denkt Maggie dat hij het slachtoffer is van een fataal afge­lopen inbraak. Dan vertelt de politie haar het schokkende nieuws dat Will zelf de trekker heeft overgehaald. Maggie wordt verteerd door verdriet, maar twijfelt aan deze verklaring: ze weet zeker dat Will niet suïcidaal was.

Na de begrafenis reist Maggie af naar hun vakantiehuis op Tišina, een klein Kroatisch eiland, om Londen te ontvluchten en Wills bezittingen op te ruimen. Daar ontdekt ze dat het ‘s zomers zo paradijselijke eiland in de winter een heel andere plek is. Al snel gebeuren er vreemde dingen in huis, Maggie voelt zich overal bespied en onveilig. En dan ontdekt ze dat Wills duistere geheim verband houdt met iemand uit zijn verleden, en zal ze moeten vechten voor haar eigen leven.

Hij ziet jou – Carla Kovach (17 oktober)

Amber doet nog wat rode lippenstift op en bekijkt zichzelf in de spiegel voordat ze op een date gaat. ‘Niet opblijven!’ roept ze naar haar huisgenoten wanneer ze weggaat. Maar Amber komt die avond niet thuis. Amber komt nooit meer thuis.

Gina Harte probeert een gedegen onderzoek op te zetten, maar er beginnen steeds meer geruchten de ronde te doen over Amber en het lijkt erop dat iedereen een ander verhaal te vertellen heeft. Maar zodra Ambers levenloze lichaam wordt gevonden in een plaatselijk park, met dichtgelijmde blauwe lippen, wordt het plotseling stil. Terwijl Gina Harte de laatste paar uur van Ambers leven naloopt, lijkt het erop dat het meisje simpelweg verdween op weg naar de bushalte. Wanneer een andere jonge vrouw in het holst van de nacht vermist raakt, is het een race tegen de klok om haar te vinden voordat ook haar voor altijd het zwijgen wordt opgelegd.

Fred & Ginger – Jackie van Laren & Petra Vollinga (19 oktober)

Fred, een blijmoedige golden retriever, komt bij Jasmijn in de ­Bethlehemstraat wonen. Zij heeft hem dan wel uit het asiel ­gehaald, maar eigenlijk heeft ze helemaal geen tijd voor een hond. Verderop in de straat woont Ginger, een deftige, iets te dikke rode Maine Coon-poes. Ze maakt zich zorgen om Steven, haar mens, die nooit meer de oude is geworden sinds zijn vrouw bij hem weg is. Tegen de verwachtingen in raken Fred en Ginger bevriend, al moeten hun baasjes in eerste instantie niks van elkaar hebben.

Dan, op een dag, verdwijnt Fred. Is hij toch op zoek gegaan naar zijn oude huis of is er iets ergers gebeurd? De feestdagen naderen, buiten sneeuwt het en Ginger moet alles uit de kast halen om Fred terug te vinden. Is hun vriendschap sterk genoeg om alle problemen op te lossen? Zelfs die van Jasmijn en Steven? Want zeg nou zelf, met kerst wil toch iedereen uit de Bethlehemstraat op een grote paarse bank onder een dekentje zitten?

De jaloezieman en zes andere verhalen – Jo Nesbo (5 oktober)

Op het kleine Griekse eiland Kalymnos in de buurt van Kos verdwijnt een Duitse toerist spoorloos nadat hij vroeg in de ochtend is gaan zwemmen in zee. Getuigen verklaren dat de man de avond voor zijn verdwijning gevochten heeft met zijn tweelingbroer. De plaatselijke politie staat voor een raadsel; er is geen lijk, en geen spoor van geweld. Toch vertrouwen ze de zaak niet en ze roepen de hulp in van inspecteur Nikos Balli. Hij staat bekend als de jaloezieman en is gespecialiseerd in het oplossen van moorden waarbij jaloezie het hoofdmotief lijkt te zijn.
De jaloezieman en zes andere verhalen bevat naast ‘De jaloezieman’, dat eerder in verkorte versie verscheen als Zomerlezengeschenk, de zes fonkelnieuwe korte verhalen ‘Londen’, ‘De rij’, ‘Vuilnis’, ‘De bekentenis’, ‘Odd’ en ‘De oorbel’.

Koud – Barbara de Smedt (26 oktober)

Vijftien jaar na de ontvoering van Julie Meskens blijft Oscar spoorloos. Dan verdwijnt haar dochter Hannah. Pieter De Saegher gaat op zoek en ontdekt ijzingwekkende waarheid in koud Lapland.

Vijftien jaar na de ontvoering van Julie Meskens blijft Oscar, de man achter deze daad, spoorloos. Dan verdwijnt Julies tienerdochter Hannah. Onderzoeksjournalist Pieter De Saegher, die indertijd de zaak volgde, gaat op zoek naar Hannah en raakt hierdoor verwikkeld in een gevaarlijk spel dat hem naar het koude Lapland voert. Terwijl de temperatuur daalt en de spanning stijgt, ontdekt Pieter de ijzingwekkende waarheid.

De verrader – Ava Glass (11 oktober)

In een koffer in zijn eigen appartement wordt het lichaam aangetroffen van een MI6-agent. Spion Emma Makepeace maakt jacht op de brute moordenaar. Om hem te pakken te krijgen reist ze af naar de Franse Rivièra, waar ze undercover gaat op een privéjacht. Het slachtoffer schaduwde namelijk twee oligarchen die ervan verdacht worden illegaal wapens te importeren. Alles wijst erop dat zich binnen de Britse overheid een mol bevindt die ze helpt. Om de verrader te ontmaskeren ziet Emma zich gedwongen onder een valse identiteit aan het werk te gaan op het superjacht. Maar het glanzende schip herbergt duistere geheimen en midden op zee in de Franse Rivièra is Emma op zichzelf aangewezen.

Window shopping – Tessa Bailey (26 oktober)

Onderweg naar huis loopt Stella langs het grote warenhuis Vivant. Het is twee weken voor Kerstmis, en overal in New York zijn de etalages feestelijk versierd met lichtjes, nepsneeuw en rendieren. Vivant heeft een extravagante kerstetalage, en die is zo bizar dat Stella niet anders kan dan even vol verbijstering blijven kijken.

Dan wordt ze aangesproken door een knappe man genaamd Aiden. Hij vraagt haar wat ze van de etalage vindt. Stella geeft hem haar ongezouten mening, waar Aiden hard om moet lachen. Hij blijkt de grote baas van het warenhuis te zijn, en neemt Stella aan als de nieuwe etaleur.

De twee moeten veel samenwerken, maar zijn complete tegenpolen. Hij is extravert en altijd vrolijk, zij is een introverte pessimist die heel moe wordt van zijn eindeloze enthousiasme. Ondanks die tegenstellingen voelen ze zich toch tot elkaar aangetrokken. Maar twee zo totaal verschillende types, kan dat wel werken, of is daar een kerstwonder voor nodig?

Girl in pieces – Kathleen Glasgow (31 oktober)

De 17-jarige Charlie Davis worstelt met een verleden vol misbruik, eenzaamheid en verlies. De enige manier waarop ze hiermee kon omgaan is zelfbeschadiging, maar ze bezit voldoende hoop, moed en veerkracht om te geloven in een betere toekomst.

Glasgows schrijfstijl is poëtisch en doordringend, en ze behandelt de delicate thema’s als mentale gezondheid en trauma op een gevoelige en realistische manier.

Leave a Reply

  • (not be published)