En nog een lijstje, gewoon omdat het kan!
James Patterson – De zaak tegen Alex Cross (15 maart)
Alex Cross stond nog nooit aan de verkeerde kant van de wet. Maar nu hij beschuldigd is van het neerschieten van de handlangers van zijn aartsvijand Soneji, wordt hij als voorbeeld gesteld voor alle schietgrage agenten. Cross weet dat het zelfverdediging was, maar zal de jury hem in het gelijk stellen?
Terwijl Cross vecht voor zijn vrijheid, laat zijn voormalige partner John Sampson hem een video zien die aanwijzingen bevat rond de vermissing van een aantal jonge meisjes. Ondanks zijn schorsing gaat Cross toch op onderzoek uit en hij belandt in de donkerste hoeken van het internet, waar moord slechts een vorm van ontspanning is.
J.D. Robb – Rechtvaardig vermoord (16 maart)
In een stripclub in een chique buitenwijk wordt het lijk van een politieagent gevonden. Het moordwapen is een honkbalknuppel. Het motief is een mysterie. Het onderzoek leidt Eve Dallas naar een nachtclub waar zich schimmige zaken afspelen. In Purgatory krijgt iedereen één kans tot boetedoening voordat het laatste oordeel wordt geveld. Je meest intieme zonden bepalen je lot. Hier dreigen de diepste geheimen van één politieagent onschuldige slachtoffers te maken.
De zaak brengt Eve in een lastig parket. Het onderzoek legt naast criminele activiteiten, ook corruptie binnen de politie bloot, en daardoor wordt zowel haar reputatie als haar leven in gevaar gebracht. Wat het allemaal nog erger maakt is dat Purgatory onderdeel is van het zakenimperium van Eve’s echtgenoot, Roarke. De gebeurtenissen dringen hun privéleven binnen en dat zorgt voor nog meer vuurwerk binnen het toch al stormachtige huwelijk.
Bertina Mulder – De rode magneet (8 maart)
De psychologische thriller De rode magneet is gebaseerd op de Marsreizen die op dit moment worden voorbereid door NASA, SpaceX en Mars One. In het verhaal spelen de psychologische, fysieke en ethische aspecten van de reis naar Mars een hoofdrol. Daarbij komen verschillende vragen aan de orde. Waarom trekt Mars ons zo aan? Welke belangen spelen er mee? Mogen we zomaar een andere planeet koloniseren? Zijn de problemen die de vier astronauten ondervinden een onfortuinlijk gevolg van de voorziene risico’s of worden ze opzettelijk veroorzaakt door een persoon, een organisatie of een land? En wat doe je als je moet kiezen tussen je leven en je ultieme doel?
De rode magneet refereert aan de aantrekkingskracht die Mars, de rode planeet, op de mens heeft. Maar ‘De Rode Magneet’ is in het verhaal ook de naam van het televisieprogramma waarin de astronauten worden gevolgd tijdens hun reis naar Mars.
Via het programma kunnen de mensen op aarde alle ontwikkelingen rondom de astronauten volgen, maar de producti emaatschappij heeft zelf geen belang bij een feitelijke weergave van de beelden die door social cams worden opgenomen. Ze proberen dan ook met een suggestieve montage de kijkersaantallen hoog te houden.
Wat is nu echt en wat niet? Wie spreekt de waarheid en wie niet? En hoe zit het met de vertraging in de communicatie, heen en terug naar het ruimteschip…?
Simons & Van der Zijl – De val van Annika S. (8 maart)
De wereld van de ambitieuze Duitse politica Annika Schaefer stort in elkaar wanneer wordt onthuld dat ze heeft gelogen over haar verleden. Om aan de toorn van haar collega’s en schoonfamilie te ontkomen slaat ze op de vlucht en reist ze naar Bergen aan Zee, naar het vakantiepark waar ze met haar grootouders vaak kwam. Daar probeert ze een nieuw bestaan op te bouwen, maar al snel wordt duidelijk dat ze het verleden niet kan ontlopen. En niet alleen het hare…
Michael Connelly – De nachtploeg (6 maart)
Renée Ballard, een veelbelovende detective bij de politie van Los Angeles, had de moed een van haar superieuren aan te klagen voor seksuele intimidatie. Nu draait ze voor straf de nachtdiensten in Hollywood, waarbij ze steeds alleen maar het begin van een zaak meemaakt, die ze ’s ochtends tot haar frustratie over moet dragen aan haar overdag werkende collega’s.
Maar op een nacht wordt ze geconfronteerd met twee zaken die ze niet kan en wil loslaten. Ondanks de waarschuwingen van haar partner werkt ze overdag aan de oplossing, terwijl ze ’s nachts gewoon door blijft werken. Als blijkt dat de twee misdaden met elkaar verbonden zijn, wordt het tot haar afschuw wel heel persoonlijk. Ze zal erg sterk in haar schoenen moeten staan om haar geliefde baan te behouden.
Sarah Morgan – Vlinders in Central Park (20 maart)
Tuinarchitect Frankie Cole gelooft niet in de liefde. Bij de scheiding van haar ouders zat ze op de eerste rij, en dat heeft haar voorgoed van alle romantische dromen genezen. De enige man bij wie ze zich op haar gemak voelt, is Matt – en dat komt omdat hun vriendschap totaal platonisch is. Maar waarom wordt ze de laatste tijd als hij in de buurt is telkens zo zenuwachtig?
Dit is het tweede deel van Sarah Morgans heerlijke nieuwe serie. Alle delen zijn prima los te lezen, maar als je eenmaal begint, wil je door! Want als geen ander heeft Morgan het talent om feelgood te combineren met een boeiend verhaal en geweldige personages. En natuurlijk speelt het bruisende New York weer een grote rol.