De feestdagen komen er weer aan en wat is er nu leuker om een boek in je schoen te vinden of onder de boom? Hieronder wat tips voor Sinterklaas & de Kerstman!

Heartbreak Bay – Rachel Caine (15 december)

In Heartbreak Bay, het vijfde deel in de Stillhouse Lake-serie van Rachel Caine, lijkt het leven van Gwen Proctor weer over rozen te gaan. Haar kinderen zijn bijna volwassen, ze heeft een liefdevolle relatie, en haar duistere verleden ligt ver achter haar. Maar dan wordt in het dorp een auto in een vijver aangetroffen, waar twee dode meisjes in worden gevonden. Hun moeder is spoorloos verdwenen. Gwens verleden lijkt gevaarlijke types aan te trekken, waaronder een onverslaanbare seriemoordenaar. Zal het haar lukken de moordenaar op tijd te stoppen?

Smeris – Jesper Stein (16 december)

In Smeris, het derde deel uit de thrillerreeks van Jesper Stein, heeft politiecommissaris Axel Steen een dieptepunt in zijn leven bereikt. Hij is verslaafd, heeft bijna geen contact meer met zijn dochter en laat zijn team bij Moordzaken in de steek. Dan krijgt zijn baas de pijnlijke tip dat de Russische maffia erin is geslaagd een mol te plaatsen binnen de Deense politie. Axel staat vanwege zijn drugsgebruik en contacten met de onderwereld onmiddellijk op het verdachtenlijstje van zijn baas.

Terwijl Axel met duizelingwekkende snelheid de afgrond in lijkt te storten, overschrijdt hij al zijn persoonlijke grenzen in de strijd om zijn naam te zuiveren en zijn fragiele reputatie te redden. En pas te laat dringt tot hem door dat zijn ex-vrouw een cruciale rol speelt in de zaak.

Het verbond van vijf – Yvo Kuhling (1 december)

De vijf permanente leden van de Veiligheidsraad ontvangen een dreigbrief waarin een anonieme terreurcel eist dat de Verenigde Naties zichzelf opnieuw uitvindt. De eis is om alle vergeten volkeren op aarde een stem te geven, of zie anders het einde der tijden tegemoet… Intussen ontdekt businessanalist Thomas Cornelissen dat een populaire smartphone app geïnfiltreerd is met een geheimzinnige code. Het blijkt onderdeel van een duister plot, waarin de levens van miljoenen onschuldige burgers wereldwijd op het spel staan. Thomas belandt op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York, waar niets is wat het lijkt. Hij wordt herenigd met oud-huis – genoot Naza Berivan. Wat ze aantreffen is een onmogelijke situatie: botsende wereldmachten worden met het mes op de keel gedwongen een nieuwe grondwet te schrijven voor internationale samenwerking. De Secretaris Generaal belegt een conferentie met alle sleutelfiguren. De deur gaat pas van het slot als een oplossing op tafel ligt. Belangen lopen uiteen, de spanning loopt op. Het ultimatum nadert, er is geen moment te verliezen. Is de Veiligheidsraad in staat over zijn eigen scha – duw heen te springen? Wordt de dreiging tijdig afgewend? En hoe loopt het af tussen Thomas en Naza?

De code van Napoleon – Dirk Vanderlinden (3 december)

Bestsellerauteur Adorján Horák moet noodgedwongen afreizen naar de champagnestreek in Frankrijk om er de begrafenis van zijn overleden vader te regelen. Omdat hij zich meteen thuis voelt in de streek, maakt hij na een paar weken een afspraak met de plaatselijke notaris om enkele panden in de buurt te gaan bekijken. Een charmant kasteel in Mairy-sur-Marne spreekt hem meteen aan. Het blijkt de eigendom te zijn geweest van de ooit invloedrijke comtesse de Sallacques, die het onlangs schonk aan haar kleindochter. Tijdens het plaatsbezoek aan het kasteel doen de auteur en de notaris een gruwelijke ontdekking. En wanneer het team van The Vandiesel Company erbij betrokken wordt, lijkt het kasteel nog veel meer geheimen te verbergen waarvan iemand liever niet heeft dat ze het daglicht zien. Samen gaan ze op zoek naar de waarheid, maar ze komen terecht in een web van intriges die teruggaan tot in de tijd van Napoleon. Kunnen de geheimen verborgen blijven, zelfs tot 200 jaar na zijn dood? Of is het eindelijk tijd dat alles opgehelderd wordt?

2034 – Elliot Ackerman (9 december)

2034 van Elliot Ackerman en James Stavridis is een razendspannende thriller over de volgende wereldoorlog: een ijzingwekkend realistische geopolitieke thriller over een zee-oorlog tussen de Verenigde Staten en China, en het rampzalige wereldwijde conflict dat daaruit voortkomt.

Op 12 maart 2023 voert vlootcommandant Sarah Hunt een routinecontrole uit in de Zuid-Chinese zee. Ze weet dan nog niet dat ze die avond krijgsgevangene zal zijn. Tegelijkertijd wordt een Amerikaanse straaljager gehackt en in Iran aan de grond gezet: Beijing en Teheran zijn bondgenoten en brengen de VS in één dag een zware klap toe. Niet veel later staat de hele wereld in brand: een nieuw, angstaanjagend tijdperk is begonnen.

Schaduwen – Anja Feliers (10 december)

De zeventienjarige Raven wordt levenloos in het stadspark gevonden. Er hangt een zweem van mysterie rond zijn dood en al snel doen allerlei geruchten de ronde. Zijn beste vriend Perre is in shock en springt een dag later van de kerktoren zijn dood tegemoet. De politie gaat uit van een wanhoopsdaad, maar zijn moeder Emilie kan niet geloven dat haar zoon zoiets zou doen. Wanneer Emilie enkele weken later voor de zoveelste nacht wakker ligt, ziet ze in het halfduister hoe de schommel in de tuin langzaam heen en weer beweegt. Even denkt ze dat haar ogen een spel met haar spelen, maar niet veel later gebeuren een aantal onverklaarbare dingen op Perres kamer. Ze beseft al snel dat er meer aan de hand is. Bij toeval hoort Emilie het verhaal van Caro Westerhof, de jonge vrouw die contact kan leggen met mensen over de dood heen. Ten einde raad zoekt ze Caro op. Maar kan Caro de vraag die Emilies leven ondraaglijk maakt wel beantwoorden? En is Emilie echt in staat om de vreselijke waarheid achter Perres dood te aanvaarden? 

Aristoteles & Dante duiken in de wateren van de wereld – Benjamin Alire Saenz (21 december)

Bijna tien jaar nadat de bekroonde bestseller ‘Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum’ in de VS verscheen, komt Benjamin Alire Sáenz met een vervolg. De liefde tussen de twee jongens heeft hem nooit meer los kunnen laten.

Het ontroerende verhaal gaat precies verder waar het geëindigd was, alsof die tien jaar slechts een korte adempauze was voor de hoofdrolspelers. De lezer wordt wederom direct gegrepen door de poëtische stijl en de meanderende zinnen van Sáenz en is in een klap weer terug in de zomer van 1986, toen Ari & Dante ontdekten dat ze verliefd waren. Een meer dan waardig vervolg dat door de fans ontegenzeggelijk omarmd zal worden.

Een huis vol familie – Marja Visscher (7 december)

Als haar zus Caty met haar man Menno een dodelijk auto-ongeval krijgt, komen hun kinderen van 4 en 2 jaar bij het gezin van Saskia en Robert. Saskia twijfelt geen moment om dit te doen, maar Robert heeft het er moeilijker mee dat hun leven zo plotseling verandert. Het zorgen voor de getraumatiseerde kinderen van haar zus valt Saskia erg zwaar. Kan ze dit wel aan?

Dromen van jou – Dani Atkins (14 december)

Beth Brandon heeft eindelijk de bloemisterij waar ze al haar hele leven van droomt, maar zelfs dát kan haar zenuwen niet bedwingen: vandaag gaat ze iets delen met haar man dat haar hele leven zal veranderen.
Izzy Vaughan dacht dat zij en haar man samen oud zouden worden, maar ze lijken de laatste tijd steeds meer uit elkaar te groeien. Ze houden allebei zielsveel van hun zoontje Noah, maar is dat genoeg om hun huwelijk te redden?
Acht jaar geleden is deze twee vrouwen iets overkomen. Nu blijkt dat dankzij die ene dag acht jaar geleden hun levens nooit meer hetzelfde zullen zijn…

Vlucht! – Marcella Kleine (1 december)

Na een moeilijke jeugd valt Esther als een blok voor de drugsverslaafde Melvin op wie zij in de jeugdinstelling al heimelijk verliefd was. Als Melvin verder afglijdt, voelt zij zich gedwongen een keuze te maken: samen de afgrond in of alleen verdergaan. Haar verlangen naar een stabiel gezinsleven doet haar uiteindelijk in de prostitutie belanden. Pas wanneer Esther in haar wanhoop tot gebed komt, durft zij in opstand te komen tegen de dagelijkse vernederingen. Maar ook dan blijkt ze niet veilig te zijn voor haar gewelddadige echtgenoot en moet zij met hun kinderen vluchten. Staat Esther ooit een beter leven te wachten?

De school in het magische maanlicht – Susie Bower (1 december)

Kijk in de spiegel. Je vindt daar
je naam verstopt onder je haar.

Flynn is een wees. Ze groeit op bij haar vreselijke pleegouders. Wanneer ze ontdekt dat ze een van een tweeling is en dat haar zusje op een kostschool zit, doet ze er alles aan om daar ook naartoe gestuurd te worden. Maar Flynn komt op de verkeerde kostschool terecht. Daar vindt ze geheime boodschappen en een magische spiegel die alleen zij kan zien…

Leave a Reply

  • (not be published)